• home
 • video
 • pas verschenen

  Jelle Wallays in Taxi Ruben over zijn crash: "Gezicht gebroken, tand verloren en een kapotte neus"

  Jelle Wallays

  Jelle Wallays is de 3e passagier in Taxi Ruben.

  Jelle Wallays herstelt momenteel van een zware val begin dit seizoen in Argentinië. "In mei hoop ik weer te koersen", vertelt de 29-jarige renner van Lotto-Soudal in onze auto. "Hopelijk mag ik dan mee naar de Ronde van Italië."

  "Ik week uit en plots lag ik in het ziekenhuis"

  Ruben Van Gucht speelt deze week taxi voor Jelle Wallays. Zijn bestemming: de kinesist in Oostnieuwkerke. Daar werkt Wallays aan zijn revalidatie.

   

  "Begin dit seizoen ben ik recht op mijn gezicht gevallen in de Ronde van San Juan. Ik ben er een tand verloren, ik heb er mijn neus gebroken en mijn gezicht was op 3 plaatsen geraakt", vertelt hij.


  "Twee maanden later is alles goed genezen, maar inwendig voel ik het nog. De impact van een verloren tand is groot. De voorbije weken heb ik al 4 of 5 keer in de stoel bij de tandarts gezeten en telkens verandert hij de stand van mijn mond."


  "Het was ongetwijfeld de zwaarste val uit mijn carrière. Veel herinner ik niet meer. Ik wilde uitwijken voor een renner en daarna werd ik wakker in het ziekenhuis."

   

  "De dokter vertelde me achteraf dat ik nog wilde voortrijden met mijn gezicht vol bloed. Ik wilde tot de finish rijden en dan kijken hoeveel schade ik had opgelopen", lacht Wallays.

  De dokter vertelde me achteraf dat ik nog wilde voortrijden met mijn gezicht vol bloed. Ik wilde tot de finish rijden en dan kijken hoeveel schade ik had opgelopen.

  Jelle Wallays

  "In de Vuelta gewonnen met een 55-11"

  "Sinds drie weken zit ik weer op mijn fiets. In mei wil ik weer koersen. Misschien kan ik dan een keer de Giro rijden, dat zou mooi zijn", hoopt Jelle Wallays, die vorig jaar een etappe in de Vuelta won.


  "Iedereen verwachtte een massasprint, maar ik had 3 ritten uitgepikt voor een vroege vlucht. De eerste twee ritten viel ik. In die derde etappe zei ik in de bus dat ik het de sprinters zo moeilijk mogelijk wou maken."


  "Omdat de laatste 70 kilometer bergaf gingen, had ik ook een groter verzet gestoken: een 55-11. En het is me gelukt", lacht "Speedy Wally".

   

  Kijk hieronder naar de zege van Wallays in de Vuelta:

  VIDEO: Bekijk de 3e aflevering van Taxi Ruben

  Waar Jelle Wallays zijn bijnaam "Speedy Wally" vandaan heeft, ziet u hieronder in de nieuwste YouTube-aflevering van Taxi Ruben. De sympathieke renner vertelt ook dat het weer koek en ei is met Peter Sagan.