• home
 • video
 • pas verschenen

  Wel boete, geen schorsing voor Ronaldo na obscene gebaren

  Ronaldo krijgt geen schorsing voor dit tafereel.

  Ronaldo krijgt geen schorsing voor dit tafereel.

  Juventus-speler Cristiano Ronaldo kan op 10 april gewoon meedoen tegen Ajax in de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. De UEFA heeft hem geen schorsing opgelegd voor zijn obscene gebaren in het gewonnen duel met Atletico Madrid. De Portugees moet wel een boete van 20.000 euro betalen.

  Cristiano Ronaldo was de grote man in de return. Nadat Atlético op eigen veld met 2-0 had gewonnen, was een ruime zege nodig voor Juventus. Ronaldo scoorde 3 keer en gaf na zijn 3e treffer een imitatie van het gebaar waarmee Atlético-coach Diego Simeone de zege in het eerste duel had gevierd.

   

  De Argentijn deed dat met zijn handen voor zijn kruis, naar eigen zeggen om te symboliseren dat zijn eigen team "cojones" oftewel ballen had getoond. Simeone ontliep eveneens een schorsing en kreeg ook een boete van 20.000 euro.