• home
 • video
 • pas verschenen

  Dimension Data trekt zonder Cavendish naar Milaan-Sanremo

  Cavendish won Milaan-San Remo in 2009.

  Dimension Data heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Milaan-Sanremo van aanstaande zaterdag. Opvallende afwezige is ex-winnaar Mark Cavendish, die er voor het eerst sinds 2009 niet zal bij zijn in La Primavera.

  Velen zullen, gezien het huidige vormpeil van de Britse spurter, niet verwonderd zijn dat Cavendish niet tot de zevenkoppige selectie behoort van Dimension Data. Na een reeks valpartijen was Cavendish de voorbije jaren niet meer dezelfde als vroeger. In Parijs-Nice hield hij het na de tweede etappe al voor bekeken.

   

  In overleg met de ploeg werd beslist om Cav, die Milaan-Sanremo won in 2009, niet te selecteren. In zijn plaats wordt Giacomo Nizzolo uitgespeeld als kopman. De Italiaan, geboren in Milaan trouwens, tankte eerder dit seizoen al vertrouwen door de slotetappe in de Ronde van Oman te winnen.

   

  Naast Nizzolo rekent Dimension Data ook nog op Roman Kreuziger, Steve Cummings,  Enrico Gasparotto, Reinardt Janse van Rensburg, Tom-Jelte Slagter en Bernard Eisel.