• home
 • video
 • pas verschenen

  In Extra Time Koers: "Naesen blinkt in z'n vel en kan Sanremo winnen"

  Oliver Naesen was 2 weken geleden te gast in Extra Time Koers, na zijn sterke Parijs-Nice was de Belgische renner van AG2R nu een gespreksonderwerp: "Ik denk dat Naesen de komende maanden gaat oogsten", stelt Karl Vannieuwkerke vast.

  Vannieuwkerke koos Naesen als zijn Moment van de Week. "Hij werd 2e in de slotrit van Parijs-Nice. Maar vooral de manier waarop hij bergop reed, doet mij vermoeden dat Naesen de komende weken/maanden gaat oogsten. En waarom al niet komend weekend in Sanremo", legt de wielerpresentator de lat hoog.

   

  "Ik vind hem formidabel rijden. Hij trapt door de boter en gaat bergop met de besten mee. De spurt die hij zondag reed op de Promenade des Anglais, is geweldig. Hij zat van heel ver op kop, maar Ion Izagirre was helaas al weg. Niemand kwam meer over Naesen. Daar straalt zoveel kracht van uit. Ik denk dat Naesen misschien wel de grote man wordt voor de komende koersen."

   

  Bakelants was ploegmaat van Naesen bij AG2R: "Oliver Naesen is een klasbak. Ik zag dat hij blonk in zijn vel. Ook zijn luitenant, Stijn Vandenbergh, zag er goed uit en zal sterk zijn. Ze hebben een mooie tandem."

   

  Niet alleen Vannieuwkerke ziet Naesen als favoriet voor zaterdag, Tankink valt hem bij. "Als er een groepje van 7 à 8 wegraakt, kan hij meespurten. Kijk naar de spurt van zondag in Parijs-Nice, remember ook zijn spurt toen hij het BK won tegen Vanmarcke."

  Wie zijn de favorieten voor Sanremo? "Alaphilippe, Viviani en Bennett"

  Bij de topfavorieten wordt Naesen wel niet gerekend. Daarvoor klinken andere namen als uitsmijter van het praatprogramma over koers.