• home
 • video
 • pas verschenen

  Ewan: "De renner die het best zijn krachten spaart, wint in Sanremo"

  Caleb Ewan

  Caleb Ewan bereidde zich in Parijs-Nice voor op Milaan-Sanremo.

  Zaterdag vindt de 110e editie van Milaan-Sanremo plaats. Caleb Ewan, die vorig jaar op de tweede plaats eindigde, gaat dit jaar voluit voor de overwinning.

  Vorig jaar eindigde Caleb Ewan op de tweede plaats op de Via Roma. Dit jaar hoopt Ewan meer uit de tocht van 291 km te halen. "Milaan-Sanremo is mijn grootste doel tijdens de eerste helft van het seizoen. Wat winnen in Sanremo zo moeilijk maakt, is dat er heel veel kanshebbers zijn", zegt de Australische spurter van Lotto-Soudal.


  "Je hebt punchers zoals Alaphilippe, die in een uitstekende vorm verkeert en bovendien ook nog snel is aan de meet. Anderzijds zijn er de sprinters zoals Viviani en Gaviria en ook met Peter Sagan ben je nooit klaar."

   

  "Het parcours heeft 3 cruciale punten: Cipressa, Poggio en de laatste kilometers naar de finish. In een ideaal scenario heb ik op de top van de Poggio nog één of twee ploegmaats die me in een goede positie naar de sprint kunnen brengen."


  "De renner die tijdens de race het best zijn krachten spaart, wint. Ik prijs mezelf gelukkig dat er zo'n sterk team achter me staat dat me de volledige dag zal beschermen."

  De volledige selectie van Lotto-Soudal

  1. Caleb Ewan
  2. Adam Hansen
  3. Jens Keukeleire
  4. Roger Kluge
  5. Nikolas Maes
  6. Tomasz Marczyński 
  7. Tosh Van der Sande