• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck en co krijgen bij Udinese opnieuw Igor Tudor als coach

  Tudor moet voor de tweede keer Udinese behoeden van de degradatie.

  Igor Tudor is de nieuwe coach van de Italiaanse eersteklasser Udinese. Tudor begint er aan zijn tweede periode als T1 en krijgt dezelfde opdracht als vorig seizoen: Udinese in de Serie A houden.

  Eerder deze week raakte bekend dat Davide Nicola als coach werd bedankt voor bewezen diensten. Het zwakke seizoen van Udinese (het team staat slechts 1 punt boven de degradatiezone) deed hem de das om. Nicola was amper vier maanden coach van Udinese. Hij was in november nog de opvolger van Julio Velazquez. 

   

  De clubleiding heeft met Tudor intussen een vervanger aangesteld. Tudor is geen onbekende in Udine. Vorig seizoen was de Kroaat er al actief. Aan het einde van het seizoen behoedde hij de club voor degradatie. Vanwege meningsverschillen met het bestuur vertrok hij echter snel.

   

  Bij Udinese staan er met William Troost-Ekong (ex-AA Gent), Bram Nuytinck, Sebastien de Maio, Stefano Okaka en Lukasz Teodorczyk (allen ex-Anderlecht) vijf spelers met een verleden in de Jupiler Pro League op de loonlijst.