• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische mannen openen groepsfase Daviscup tegen Colombia

  Na Colombia volgt twee dagen later Australië.

  De Belgische tennismannen moeten op 18 november voor het eerst aan de bak in de vernieuwde formule van de Daviscup. In Groep D speelt België eerst tegen Colombia, twee dagen later volgt een confrontatie met Australië.

  Het Belgische Daviscup-team werd in een eerdere loting voor de finaleweek in zijn groep gekoppeld aan Australië en Colombia. Die vindt van 18 tot 24 november in Madrid plaats. Op 18 november opent België tegen Colombia,  een dag later staat Australië tegenover Colombia en op de slotspeeldag op woensdag 20 november kijken België en Australië mekaar in de ogen.

   

  De Daviscup is sinds deze editie in een nieuw jasje gestoken. De duels in Madrid zullen in drie wedstrijden (twee enkel en een dubbel) uitgevochten worden. De zes groepswinnaars en de beste twee tweedes plaatsen zich voor de kwartfinales.

   

  Als de Belgen groep D winnen, ontmoeten ze in de kwartfinales de winnaar van groep F. Dat wordt dan de Verenigde Staten, Italië of Canada.