• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld over flater van Courtois: "Iedereen maakt fouten"

  Alderweireld had lovende woorden voor Tielemans en Dendoncker.

  Alderweireld had lovende woorden voor Tielemans en Dendoncker.

  Toby Alderweireld was een tevreden man na de 3-1-zege tegen Rusland. "Met een team dat veel basisspelers miste, hebben we het heel goed gedaan", zegt de Rode Duivel van Tottenham. "Dit was een heel belangrijk overwinning om te beginnen", zegt matchwinnaar Eden Hazard.

  "We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld tegen een moeilijke tegenstander", reageerde Alderweireld na de 3-1-zege. "Met een team dat veel basisspelers miste, hebben we het heel goed gedaan tegen Rusland. We hebben verdiend gewonnen."

   

  Alderweireld kreeg met Dendoncker en Tielemans een nieuw duo voor zich bij de Rode Duivels. "Ze hebben het heel goed gedaan. Dendoncker en Tielemans hebben veel loopvermogen en zijn technisch sterk. Ze kunnen heel goed samenspelen."

   

  Aan de flater van Courtois maakte Aldweireld weinig woorden vuil. "Hoe vaak hebben we na de wedstrijd al niet moeten zeggen dat Courtois fantastisch gespeeld heeft? Iedereen maakt fouten, ook in de topsport."

   

  "We hebben in elk geval een goede eerste stap gezet richting het EK voetbal. Nu moeten we dat niveau vasthouden. Als je ziet dat Schotland met 3-0 verliest tegen Kazachstan... Dat wil je zelf niet meemaken. Het is belangrijk dat we 1e eindigen in de groep om reekshoofd te kunnen zijn bij de loting."

  Matchwinnaar Eden Hazard: "Hebben de afwezigen niet gemist"

  "Dit was een heel belangrijke overwinning om te beginnen aan de EK-voorronde", voegde de maker van 2 goals, Eden Hazard, eraan toe. "De coach en de spelers hebben gedaan wat moest. Het was gewoon een goeie match tegen een goede Russische ploeg, die ons in de eerste helft af en toe in de problemen bracht. Na de rust hadden we meer de controle. We mogen tevreden zijn over vanavond.

   

  Of hij voelt dat hij match na match belangrijker wordt voor de Belgen? "Neen. Elke speler is belangrijk. Vandaag wordt er meer over mij gesproken, omdat ik 2 keer gescoord heb. Maar voetbal wordt met zijn elven gespeeld en we zijn een team van 25 spelers, misschien 28, 29 of 30. Iedereen draagt zijn steentje bij op het veld. Dat is belangrijk en daarom zetten we nu goeie resultaten neer."

   

  Of hij de vele afwezigen heeft gemist, daarover is de aanvoerder eerlijk: "Neen. Dat hebben we vandaag gezien. Er zijn veel spelers die hun mannetje kunnen staan. Er zijn geblesseerden, maar dat hoort bij een elftal. Zij die vandaag konden spelen, hebben het goed gedaan."

   

  Zondag speelt Eden Hazard zijn 100e interland in Cyprus. Wat verwacht hij van die mijlpaal? "Winnen. Een jubileum dat je niet wint, is een verpest jubileum. Ik hoop dat we een resultaat kunnen halen."

   

  Over de blunder van Courtois kon er nog een grapje af: "Thibaut bekijkt misschien wat te veel videobeelden van mij, maar hij is veel groter dan ik en dan is dribbelen niet zo makkelijk. Neenee: Thibaut is een geweldige doelman. Hij redde ons al vaak. Dit is geen probleem."

  Thorgan Hazard: "Makkelijk om samen te spelen met Eden"

  Ook jongere broer Thorgan vond thuis beginnen met een zege tegen een directe concurrent meer dan meegenomen. "We hadden de match in handen en gaven niet veel kansen weg."

   

  De broers Hazard lagen onder hun tweetjes aan de basis van de 2-1 kort voor de rust. Thorgan en Eden amuseerden zich: "We probeerden elkaar te vinden en te combineren. Dat is redelijk goed gelukt en Eden was opnieuw heel goed vanavond."

   

  "Het is makkelijk om samen te spelen met Eden. Je geeft hem de bal en dan kijk je toe", grapt de middenvelder van Gladbach. "Je probeert hem een oplossing aan te reiken, maar je weet dat hij op elk moment het verschil kan maken. Ik ken hem ook van binnen en van buiten, want ik hou hem al sinds mijn 14e in het oog."