• home
 • video
 • pas verschenen

  57 punten van James Harden volstaan niet voor Houston Rockets

  Recordman Harden deed alles wat hij kon, maar Houston verloor van Memphis.

  Houston Rockets heeft afgelopen nacht niet kunnen winnen van Memphis Grizzlies. De Rockets verloren pas na overtime met 126-125. Opmerkelijk: Houston-speler James Harden scoorde maar liefst 57 punten, maar dat volstond niet voor de zege.

  Bij 125-125 en nog 0"1 seconden op de klok kreeg Memphis twee vrijworpen. Jonas Valanciunas, die 33 punten scoorde in de match, faalde niet en trok zo de Grizzlies alsnog over de streep. 

   

  Voor Harden en Houston was het hun tweede verlies op 14 wedstrijden. "We hebben het verlies aan onszelf te danken", liet Houston-coach Mike D'Antoni na de partij weten.

  Recordman

  Aan Harden lag het alleszins niet. "The Beard" blijft de records aaneenrijgen. De partij tegen Memphis was de zevende waarin Harden dit seizoen in één match meer dan 50 punten wist te scoren. Hij is nog maar de tweede speler ooit in de NBA, na Wilt Chamberlain, die in vijf opeenvolgende maanden een partij weet af te werken met meer dan 50 punten.


  Deze week slaagde Harden er ook in om in één seizoen tegen alle 29 andere ploegen minstens 30 punten te maken. Een primeur in de geschiedenis van de NBA.

   

  De 57 punten van afgelopen nacht zijn overigens niet zijn grootste totaal in één wedstrijd. Tegen New York Knicks in januari scoorde "The Beard" 61 punten.