Ga naar de inhoud

Schade valt mee bij Van der Poel: "Geen breuken, wel kneuzingen en schaafwonden"

Van der Poel lijkt met de schrik vrij te komen.

Het wegseizoen van Mathieu van der Poel (24) zit er niet op. De Nederlander kwam zwaar ten val in de massasprint van Nokere Koerse en er werd gevreesd voor zware blessures, maar de schade valt mee. "Zonder onvoorziene omstandigheden kan hij zijn wegprogramma afwerken zoals gepland."

Mathieu van der Poel had enkele weken geleden in Turkije zijn wegfiets al eens van de volgwagen gehaald, maar Nokere Koerse was vandaag het debuut van de Nederlandse alleskunner in het Vlaamse voorjaarswerk. 

 

Van der Poel liet zich tijdens een incidentrijke finale meermaals zien en wilde ook meesprinten voor de zege. In dat geweld kon de Nederlander een zware valpartij niet ontwijken. Van der Poel bleef minutenlang op de kasseien liggen en werd afgevoerd met de ziekenwagen.

 

"Nokere Koerse liep voor ons team helemaal mis in de finale", meldt Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel. "Er was een lelijke val van Mathieu, die werd afgevoerd naar het ziekenhuis."

 

"Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, enkel kneuzingen en schaafwonden. Zonder onvoorziene wendingen kan Mathieu zijn wegprogramma afwerken zoals gepland." Van der Poel had kort na 18u het ziekenhuis al opnieuw verlaten. In principe zou Van der Poel dus zondag aan de start moeten staan van de GP Denain. 

 

Ook Floris Gerts (Tarteletto-Isorex) was betrokken bij de val. "Hij heeft een gekneusde nek en moet genaaid worden boven en onder zijn oog", meldt zijn ploeg. "Hij heeft barstende hoofdpijn. We vermoeden dat er een lichte hersenschudding is. Normaal mag hij vanavond het ziekenhuis verlaten."

Bekijk de valpartij:

MVDP: "Het had slechter kunnen aflopen"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.