• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens over rustpauze: "Tirreno was de koers te veel voor mij"

  Tim Wellens in de Tirreno.

  Tim Wellens in de Tirreno.

  Tim Wellens last een periode van relatieve rust in na een teleurstellende Tirreno. "Ik ga 4 weken geen wedstrijden rijden om weer in topvorm te zijn voor de Waalse klassiekers", vertelt de Lotto-Soudal-renner aan Sporza.

  Tim Wellens was met ambitie afgezakt naar Tirreno-Adriatico, maar kon in de Italiaanse rittenkoers geen potten breken. "Vanaf de Ruta del Sol heb ik eigenlijk elke week gekoerst. Daardoor had ik geen tijd om mijn conditie te onderhouden. Ik dacht dat het parcours van de Tirreno ideaal zou zijn voor mij, maar mijn benen waren niet goed. Het was eigenlijk de koers te veel voor mij", zegt Wellens.

   

  "Sommige renners hebben wedstrijden nodig om goed te zijn, maar ik heb echt training nodig. Dat is goed voor mijn lichaam. Daarom heb ik nu besloten om wat extra rust te nemen voor de Waalse klassiekers zodat ik weer kan toewerken naar mijn topvorm."

  In de winter is er wel gesproken over de Ronde van Vlaanderen, maar die plannen zijn nu opgeborgen. Ik focus vol op de Waalse klassiekers.

  Tim Wellens

  "Dat de Tirreno tegenviel, is geen grote ramp, ook al had ik er meer van verwacht. Ik ben wel supertevreden over mijn seizoensstart. Tot de Strade Bianche ben ik niet uit de top 10 geweest. Mijn vorm was lang goed."

   

  Geen Ronde van Vlaanderen dus voor Wellens, of was dat nooit een optie? "Tijdens de winter is er wel even over de Ronde gesproken. Na mijn goeie prestatie in de Omloop had ik er ook wel zin in, maar die plannen zijn nu toch even opgeborgen. Ik focus nu vol op de Waalse klassiekers. Ik start er elk jaar met grote ambities, maar tot nog toe is het er niet uitgekomen. Ik zal mijn uiterste best doen om dit jaar een mooie prestatie neer te zetten."