• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Veel respect voor wat Rusland getoond heeft op het WK"

  Romelu Lukaku is definitief out voor de interland van donderdag tegen Rusland. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez woensdagmiddag bevestigd. "Met Batshuayi, Benteke en Origi hebben we drie spelers die hem kunnen vervangen", zegt Martinez.

  Roberto Martinez moest deze week al een streep trekken door een flink aantal namen. De Spanjaard bevestigde woensdag dat ook Romelu Lukaku niet beschikbaar is voor het eerste EK-kwalificatieduel van de Rode Duivels. "Hij maakt progressie, maar de wedstrijd tegen Rusland komt te vroeg voor hem. Of hij wel fit raakt voor de match tegen Cyprus zullen we nog moeten zien", klinkt het.

   

  De waslijst aan geblesseerden beschouwt de bondscoach als een kans voor de andere spelers. "Iedereen die geselecteerd is, verdient erbij te zijn. Misschien hebben die jongens nog niet heel vaak gespeeld, maar ze zijn er wel al vaak bij geweest. Vergeet niet dat jongens als Dendoncker of Tielemans al in de basis stonden op een WK. De ploeg die donderdag aan de aftrap komt, zal klaar zijn voor de opdracht."

  Ik ben blij met de opties die we hebben om de geblesseerden te vervangen. We hebben genoeg ervaring.

  Roberto Martinez

  "Wie de vervanger van Witsel wordt? Het klopt dat de rol van Axel heel belangrijk is voor de balans in het team. Dendoncker en Tielemans hebben die rol al vervuld bij hun club. Ook Dennis Praet was altijd heel indrukwekkend als hij erbij was. Ik ben blij met de opties die we hebben. We hebben genoeg ervaring."

   

  Is Castagne de logische vervanger van Meunier? "In november speelde hij nauwelijks bij zijn club, maar die situatie is nu helemaal gekeerd. Timothy presteert heel constant bij zijn club en daar kunnen wij van profiteren bij de nationale ploeg. Als je goed speelt bij je club geeft dat altijd extra vertrouwen."

   

  Ook in de spits moet Martinez een oplossing vinden. "Batshuayi heeft het tegen IJsland goed gedaan, terwijl Benteke altijd productief is bij de nationale ploeg. En ook Origi steekt in een goeie vorm. Iedereen moet klaar zijn om te spelen. Wie aan de aftrap komt, zullen we na de training zien. Maar ook als invaller kun je het verschil maken."

  "Rusland is heel sterk in de omschakeling"

  Met Rusland krijgen de Rode Duivels meteen een taaie tegenstander voor de kiezen. "De Russen hebben veel ervaring. Als gastland speelde het met veel druk op het WK, maar ze hebben dat uitstekend gedaan. Ze zullen niet onder de indruk zijn in Brussel", denkt Martinez.

   

  "Rusland heeft veel talent. Het is een groep die al lang samen is. Ik heb veel respect voor wat ze getoond hebben op het WK. Het is een team dat de bal niet hoeft te hebben om je pijn te doen. In de omschakeling zijn ze heel sterk. Het is zaak voor ons om dat af te stoppen."

   

  "Ik kijk uit naar de start van de nieuwe campagne. In 7 maanden zullen we 10 wedstrijden spelen. Het is belangrijk om een goeie start te maken."