• home
 • video
 • pas verschenen

  Podcast met Walter Planckaert: "Niemand wou Campenaerts in zijn team"

  Victor Campenaerts reed in 2014 en 2015 voor Topsport Vlaanderen.

  In een nieuwe aflevering van onze podcast Sporza Koers mocht Christophe Vandegoor op de koffie bij Walter Planckaert, ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise. Ze spraken over waaiers, koers uit de oude doos en enkele van zijn vroegere poulains: Sep Vanmarcke en Victor Campenaerts.

  Tijdens zijn periode als ploegleider bij (Top)Sport Vlaanderen zag Walter Planckaert heel wat jonge veulens hun weg zoeken in het peloton voor ze naar een grotere ploeg trokken. Maar het meest trots is hij op Victor Campenaerts.

   

  "Lampaert, Vanmarcke, Naesen, Theuns, Bakelants, Hermans, Vanendert. Het kost geen moeite om daar een renner van te maken", zegt Planckaert. "Die hadden alle kwaliteiten. Maar een jongen als Victor Campenaerts, die ging nooit prof kunnen worden, nooit."

   

  "Als je dan nu ziet waar hij staat: op het punt om het werelduurrecord af te snoepen van een grote renner als Bradley Wiggins. Daar neem ik mijn hoed voor af."

   

  "Hij kwam van het zwemmen en het triatlon en had zwakke knieën. Hij kon wel tijdrijden, was Europees kampioen bij de beloften, maar niemand wou Campenaerts in zijn ploeg nemen. Dat is iemand waar we toch een renner van hebben kunnen maken."

   

  In de podcast krijg je nog te horen waarom de jonge renners te braaf zijn, waarom klassementsrenners om hun moeder roepen bij waaiers en over de te magere erelijst van Sep Vanmarcke.

  Beluister de podcast met Walter Planckaert

  Je kunt de podcast met Walter Planckaert hieronder beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunes, Soundcloud).

  Beluister ook de eerdere afleveringen van Sporza Koers