• home
 • video
 • pas verschenen

  Duurste sportcontract ooit in de maak, baseballer kan 430 miljoen verdienen

  Mike Trout.

  Mike Trout.

  Een record staat op het punt gevestigd te worden in de sportwereld. Baseball-speler Mike Trout zou binnenkort het meest lucreatieve sportcontract ooit kunnen tekenen bij zijn club Los Angeles Angels.

  Mike Trout staat in Amerika bekend als een van de beste, zoniet dé beste baseball-speler van zijn generatie. Zijn contract bij de Los Angeles Angels loopt in 2020 af en clubs staan in de rij om hem dan binnen te halen. Dat wil zijn huidige werkgever niet laten gebeuren en dat mag wat kosten.

   

  Volgens het meestal goed geïnformeerde ESPN biedt Los Angeles Angels zijn sterspeler een contract van 12 jaar waarin hij in totaal 430 miljoen dollar (bijna 380 miljoen euro) kan verdienen. Dat bedrag zou van de deal het grootste sportcontract uit de geschiedenis maken.

   

  De cijfers worden pas echt hallucinant als je even doorrekent. Gemiddeld zou Trout bijna 36 miljoen dollar per jaar verdienen, bijna 3 miljoen dollar per maand, meer dan 100.000 dollar per dag, 74 dollar per minuut of 1,23 dollar per seconde. De volgende twaalf jaar!

  De deal van 430 miljoen dollar zou een verbetering zijn van de 330 miljoen dollar die Bryce Harper krijgt van baseball-team Philadelphia Phillies om 13 jaar bij hen te spelen en de 365 miljoen dollar die boxer Canelo Alvarez krijgt van streamingdienst DAZN voor 11 gevechten.