• home
 • video
 • pas verschenen

  Loena Hendrickx: "Onverwacht dat ik er nog bij kan zijn op WK"

  0 / 0

  In Japan begint Loena Hendrickx vandaag aan het WK. Na haar 9e plaats een jaar geleden weet Hendrickx zelf niet waar ze dit jaar op mag mikken.

  De voorbereiding op het WK liep over een hobbelig parcours voor Loena Hendrickx. Na een seizoen vol ziekte en blessures was de voorbereiding kort. Op het WK staan is op zich al een prestatie.

   

  "Het is onverwacht dat ik er bij kan zijn door een rugblessure. Het was lang onduidelijk of ik het zou halen. De trainingen gingen de laatste tijd wel goed, maar dan werd ik ook nog ziek en pas vorige week kon ik de knoop van mijn deelname doorhakken. Een verklaring voor mijn seizoen vol kommer en kwel heb ik niet. Daar zoeken we nog naar."

   

  Hendrickx moest haar kür in een maand voorbereiden. In principe te weinig tijd en dus zijn haar ambities voorzichtig. "Opnieuw negende worden ga ik niet evenaren. Het is wel mijn doel, maar ik moet realistisch zijn. Door de korte voorbereiding haal ik niet mijn hoogste niveau. Als ik top 20 haal, mag ik tevreden zijn."

   

  "Conditioneel ben ik niet topfit en technisch zit nog niet alles goed. Maar het WK is gewoon een heel belangrijke wedstrijd voor volgend seizoen."