• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Duivels verliezen tegen Denemarken na twee goals in extra tijd

  Aanvoerder Siebe Schrijvers.

  De Belgische beloften van Johan Walem zijn na een reeks van 13 wedstrijden zonder nederlaag nog eens tegen een verliespartij aangelopen. Op stage in Denemarken klopten de Deense beloften de Belgische Duivels met 3-2. De beloften gaven een 0-2-voorsprong uit handen.

  De Belgische beloften leven met een stage in Denemarken toe naar het EK van juni. In de oefenpot tegen Denemarken lagen de Duivels onder in de eerste helft, maar ze gingen toch rusten met een 0-2-bonus. Een owngoal en een doelpunt van Amuzu net voor de rust zorgden voor de gevleide tussenstand bij de koffie.

   

  Bij de terugkeer uit de kleedkamers voerde bondscoach Johan Walem 8 wissels door. De Denen profiteerden meteen van de desorganisatie en in de slotfase kregen de Denen waar ze recht op hadden. In de 92e en 94e minuut ging het van 1-2 naar 3-2.

   

  De vorige nederlaag van de Belgische beloften dateert van 13 oktober 2016 (0-1 tegen Letland). Aan de reeks van 13 matchen zonder verlies is dus een einde gekomen. Het EK U21 wordt van 16 tot 30 juni georganiseerd in Italië. De jonge Duivels zitten in een poule met Polen, Spanje en het gastland. 

  Denemarken-België: 3-2

  België speelde met: Jackers, Cools, Vanheusden (46' Bushiri), Cobbaut (46' Mmaee), De Norre (46' Miangue), Lukebakio (46' Wouters), Vanlerberghe (46' De Sart), Mangala (46' Omeanga), Amuzu (46' Bastien), Leya Iseka, Schrijvers (46' Saelemaekers)