• home
 • video
 • pas verschenen

  Onderzoek afgerond: "Er hebben geen hockeyspelers op eigen matchen gegokt"

  De Red Lions.

  De Kansspelcommissie heeft haar onderzoek naar het gokgedrag van Belgische spelers afgerond. "Er zijn geen inbreuken op de wetgeving vastgesteld", klinkt het.

  In januari publiceerden enkele Franstalige kranten het verhaal dat drie spelers van de nationale ploeg gegokt zouden hebben op wedstrijden van de nationale ploeg. 

   

  Het zou gaan om een 20-tal verdachte wedstrijden tussen 2015 en eind 2018, onder meer op het WK 2018 en de Euro Hockey League.

   

  Het bericht deed heel wat stof opwaaien, vooral omdat de Red Lions een maand ervoor pas wereldkampioen geworden waren. 

   

  De Kansspelcommissie opende een onderzoek naar mogelijke malversaties en dat is nu afgerond. Het resultaat: er blijkt niks aan de hand te zijn.

   

  "De Kansspelcommissie heeft onderzocht of hockeyspelers gegokt hebben op eigen wedstrijden, want dat zou in strijd zijn met de wet", zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie.

   

  "We hebben niet alleen de spelers, maar ook de staf gecontroleerd. We zijn tot de conclusie gekomen dat niemand een inbreuk gepleegd heeft."

   

  "Het onderzoek kaderde in een systematische screening, want de commissie screent niet alleen het voetbal, maar ook andere sporten, waarbij dus ook hockey."

   

  "Wat we wél merken is dat in het hockeyreglement weinig oog is voor sensibilisering rond weddenschappen. In het voetbal is dat anders. Daar hebben de KBVB en de Pro League wel iets over gokgedrag opgenomen in hun reglement."