• home
 • video
 • pas verschenen

  Herentals en Heerenveen strijden om de titel in de BeNe-League ijshockey

  Herentals werd eerder dit seizoen al landskampioen.

  HYC Herentals mag zich klaarstomen voor de finale van de BeNe-League ijshockey. Gisteren versloegen de Belgen de Eaters uit Geleen (Nederland) met 6-4. In de finale wachten de Flyers uit Heerenveen.

  Na de landstitel en de Beker van België kunnen de ijshockeymannen van Herentals hun derde prijs van het seizoen pakken. In de halve finales klopte thuisploeg HYC Herentals de Eaters uit Geleen na een sensationele wedstrijd.

   

  De bezoekers mochten met een 3-0-ruststand even de kleedkamer in. De Nederlanders lieten zich niet kennen en zorgden bijna nog voor een heuse comeback. Na een halfuur spelen stond het plots 3-2. De Eaters drukten nog stevig door, maar de Antwerpenaren gaven de wedstrijd niet meer uit handen en wonnen met 6-4.

  De heenwedstrijd wordt komende vrijdag gespeeld. Twee dagen later wordt de terugwedstrijd afgewerkt.

  Herentals viert voor eigen publiek