• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostenrijks-Duits dopingschandaal: 21 atleten uit 8 landen en 5 sporten

  Max Hauke.

  Max Hauke, een van de klanten van de Duitse dopingdokter, werd op heterdaad betrapt.

  Het parket van München heeft een stand van zaken gegeven over de dopingaffaire die enkele weken geleden is losgebarsten. Spilfiguur is de Duitse arts Mark Schmidt. Minstens 21 atleten zijn volgens de onderzoekers betrokken bij het bloeddopingschandaal.

  De onderzoekers melden vandaag dat minstens 21 atleten uit 8 landen en 5 sporten betrokken zijn bij het bloeddopingschandaal.  Deze atleten worden ervan verdacht bloedtransfusies te hebben ondergaan bij de Duitse arts Mark Schmidt, geen onbekende bij sportinstanties en gerecht als het op doping aankomt.

   

  In zijn kabinet vonden de speurders 40 bloedzakken, die nog aan de atleten bezorgd moesten worden. De feiten speelden zich af tussen 2011 en het WK noordse ski van vorige maand in het Oostenrijkse Seefeld. Toen werden vijf langlaufers opgepakt, onder wie twee Oostenrijkers. Eén van hen, Max Hauke, werd zelfs op heterdaad betrapt tijdens een bloedtransfusie.

   

  De politie deed tegelijkertijd in de Duitse stad Erfurt een inval. Later gaven met Georg Preidler en Stefan Denifl twee Oostenrijkse renners toe bloeddoping te hebben gebruikt.