• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé: "Op het einde van de rit zal Clement zijn hart volgen"

  Technisch directeur Dimitri De Conde.

  Technisch directeur Dimitri De Conde.

  Racing Genk heeft zijn trainer Philippe Clement een verbeterd contractvoorstel gedaan. De club hoopt op die manier kapers op de kust af te schrikken.

  Philippe Clement heeft een contract van onbepaalde duur in Genk. Juridisch is het makkelijker om zo een contract te verbreken dan een contract van bepaalde duur. In Genk worden de geruchten ook gelezen over mogelijke interesse van Club Brugge voor Clement als Ivan Leko in Brugge zou vertrekken.

   

  Genk wil dat niet laten gebeuren en maakt daarom werk van een nieuw contract. "We hebben hem een sterk verbeterd financieel voorstel gedaan omdat we op een lange termijn met Philippe willen samenwerken", zei Dimitri de Condé op TV Limburg. "Op het einde van de rit zal hij zijn hart laten kiezen."

  Geen plan B voor Clement

  Of een eventueel nieuw contract voor Philippe Clement van onbepaalde, dan wel bepaalde duur wordt, is onderdeel van de onderhandelingen. Logischerwijze zullen ook andere elementen meespelen. Kan Genk een leegloop in de zomer vermijden bijvoorbeeld?

   

  "Philippe is realistisch genoeg", reageerde Dimitri de Condé. "Hij weet dat we dit seizoen veel inspanningen gedaan hebben om de groep bij elkaar te houden. We weten allemaal dat dat in de zomer niet zal lukken, al zullen we het wel proberen. Maar dat is onderdeel van het voetbal. Zeker in België."


  "Trossard is een international, Samatta is de topschutter, Berge is van extreem hoog niveau. Er is Maehle. Aan hen wordt getrokken. We zijn klaar, ook achter de schermen. Onze ambitie  is om een sterke ploeg te hebben volgend seizoen. Het is niet omdat we spelers verkopen deze zomer dat we slechter voor de dag zullen of willen komen. Of er ook een plan B is voor Clement? Nee, we gaan ervan uit dat hij blijft."

   Of er ook een plan B is voor Clement? Nee, we gaan ervan uit dat hij blijft.