• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen krijgt al 6e boete dit seizoen van Geschillencommissie

  Mechelse fans in Lommel op 3 maart.

  De disciplinaire sancties voor KV Mechelen blijven zich opstapelen. De Geschillencommissie van de KBVB heeft Malinwa 2.500 euro boete opgelegd, nadat supporters in de recentste competitiewedstrijd bij Lommel met bekers gegooid hadden.

  Lommel ontving KV Mechelen begin maart in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in 1B. In de 92e minuut gooiden Mechelse supporters bierbekers op het veld, zo schreef de scheidsrechter in zijn verslag.

   

  "De projectielen raakten geen spelers of officials, maar ik besliste meteen over te gaan naar fase 1 van het stappenplan en liet omroepen dat het gooien van bierbekers moest stoppen", klonk het.

   

  De frustratie van de bezoekende fans was groot, want door het gelijkspel van Beerschot Wilrijk in Leuven (2-2) kon Malinwa zich rechtstreeks verzekeren van de sportieve promotie. De partij in Lommel eindigde echter op 1-1, waardoor er nog een promotiefinale afgewerkt moest worden.     

   

  Bondsprocureur Kris Wagner wil hard optreden tegen de biergooiers. Omdat het ook niet de eerste keer was dat KV Mechelen zich dit seizoen voor supportersincidenten moest verantwoorden, eist het Bondsparket 2.500 euro.     

   

  KVM weigerde dat schikkingsvoorstel en liet zich dinsdag door ex-voorzitter Johan Timmermans verdedigen. Die stelde dat de bekers niet op het veld vlogen, maar geland waren achter het doel van de Lommelse keeper Coucke en bovendien niemand geraakt hadden.

   

  Timmermans vond de strafmaat buiten proportie, omdat het gooien van bierbekers volgens hem onvermijdelijk is. Enkel de verkoop van bier kan dergelijke incidenten stoppen, klinkt het. 

  "Mogen feiten niet minimaliseren"

  De Geschillencommissie had geen oren naar de argumentatie van de Malinwa-bestuurder. "Dergelijk gedrag is ongepast en onwenselijk", zegt de commissie.

   

  "Het getuigt van weinig respect voor andere supporters en iedereen op en rond het veld. De feiten kunnen niet worden geminimaliseerd, zeker niet gelet op het disciplinaire verleden van KV Mechelen."

   

  Het is al de zesde keer dit seizoen dat KV Mechelen beboet wordt door de Geschillencommissie