• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants over dopingzaak: "Wil me niet verantwoorden voor die klojo's"

  Jan Bakelants is scherp voor Denifl en Preidler.

  Jan Bakelants is scherp voor Denifl en Preidler.

  Operatie Aderlass, de dopingzaak waarbij renners Stefan Denifl en Georg Preidler tegen de lamp zijn gelopen, is bij Jan Bakelants in het verkeerde keelgat geschoten. "Het zit me niet goed", vertelt de Sunweb-renner in Extra Time Koers.

  "Ik wil de onderste steen boven hebben"

  De bal ging aan het rollen toen de Oostenrijke langlaufer Max Hauke op heterdaad betrapt werd bij een bloedtransfusie. Bij verder onderzoek bleek dat ook wielrenners Stefan Denifl en Georg Preidler zich schuldig gemaakt hadden aan bloeddoping. "Ik word er ongemakkelijk van dat dit nog altijd kan", fulmineert Jan Bakelants.

   

  "Na Operatie Puerto en het bloedpaspoort had ik niet gedacht dat er nog jongens waren die zich daarmee inlieten. Ik weet dat de zaak nu nog heel klein is, want wie zijn Preidler en Denifl. Preidler die heeft vorig jaar eens rap gereden in de Ronde van Polen en dat was meteen ook de enige keer in zijn leven."

  Ik wil de onderste steen boven hebben in deze zaak, zodat ik me niet hoef te verantwoorden voor die twee klojo's.

  Jan Bakelants

  "Toch wil ik weten of er nog andere jongens bij betrokken zijn. Dat er nog twijfel kan zijn, zit me niet goed. Als deze zaak nog groter wordt, zou dat echt een slag in mijn gezicht zijn."


  "Ik wil de onderste steen boven hebben. Er moet een goed onderzoek komen. Ik wil dat het duidelijk wordt of er nog iemand in betrokken is. En als er niemand anders is, dat het dan ook gezegd wordt. Ik wil me niet verantwoorden voor die twee klojo's."