• home
 • video
 • pas verschenen

  Adrie van der Poel: "Valpartij zal niet in hoofd van Mathieu kruipen"

  Mathieu van der Poel voor zijn val in Nokere Koerse.

  Mathieu van der Poel voor zijn val in Nokere Koerse.

  Adri van der Poel zag voor televisie hoe zoon Mathieu stevig tegen de grond smakte in de sprint van Nokere Koerse. "Dat zijn de risico's van het vak", reageert vader Van der Poel nuchter bij Sporza.

  Mathieu van der Poel bleef lang liggen na zijn val in volle finale, maar kwam er uiteindelijk vanaf met kneuzingen en schaafwonden. "Die valpartij was een samenloop van omstandigheden. Als je dan net daar zit, ben je de klos.. Die val op zich zag er wel erg uit, maar nadien reed er nog een renner vol op hem in. Daar was ik het meeste bang voor", zegt Adri van der Poel.

   

  "Ik heb hem zelf nog niet gesproken. Ik laat hem eerst alles wat verwerken. Hopelijk kan hij vannacht goed slapen. Als hij dan morgen wat kan fietsen, kunnen we weer verder kijken. Zo'n valpartij heeft altijd wel een stukje invloed op je conditie. De schade zul je pas echt kunnen zien over enkele dagen."

   

  "Ik denk niet dat die val nu in zijn hoofd zal kruipen. Hij is wel eens vaker hard gevallen en meestal klimt hij daar wel uit en vergeet hij dat. Vallen hoort erbij, dat zijn de risico's van het vak. Daarna moet je de draad weer oppikken."

   

  Wat verwacht hij nog van zijn zoon dit voorjaar? "De lat ligt heel hoog. Of dat terecht is, weet ik niet. Hij moet het stap voor stap doen. Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen nog iets te hoog gegrepen is, maar daaronder zijn er nog een aantal mooie koersen en daar kun je ook meedoen."

   

  "Of we ook Van Aert versus Van der Poel krijgen op de weg? Wout heeft al een jaar ervaring en zit in een andere ploeg. Zijn lat zou veel hoger moeten liggen dan die van Mathieu. Dat kun je niet vergelijken."