• home
 • video
 • pas verschenen

  Franstalige atletiekbond start intern onderzoek na Thiam-incident op EK

  Nafi Thiam

  Nafi Thiam kroonde zich in Berlijn tot Europees kampioene op de zevenkamp.

  De Franstalige atletiekbond (LBFA) gaat in op een vraag van de club van Nafi Thiam. Die vroeg om een intern onderzoek na het sponsorincident op het Europees kampioenschap van vorrige zomer in Berlijn.

  Nafi Thiam kwam eind februari met een verhaal naar buiten over haar gouden zevenkamp in Berlijn. De Belgische atletiekbond zou ermee gedreigd hebben haar uit competitie te nemen, omdat ze het logo van een sponsor tijdens het EK niet zichtbaar droeg. Haar club RFCL uit Luik riep nadien op om een intern onderzoek binnen de atletiekbond te voeren, om te weten wie er achter de dreigementen aan het adres van Thiam zat.

   

  De Franstalige vleugel van de atletiekbond gaat nu in op die vraag. "De raad van bestuur heeft unaniem beslist een intern onafhankelijk onderzoek te starten naar de ontwikkelingen tijdens de zevenkamp van mevrouw Thiam (sic)", klinkt het in een mededeling.

   

  "In het kader daarvan heeft de raad van bestuur ook besloten om de algemene vergadering van aanstaande zaterdag uit te stellen tot eind mei of begin juni, wanneer de resulaten van het onderzoek gekend zullen zijn."

   

  Lees ook: Club Thiam vraagt Waalse atletiekbond uitleg na rel in Berlijn