• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Sky heet vanaf 1 mei Team INEOS

  Chris Froome

  Chris Froome is en blijft het uithangbord van het team.

  Team Sky heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Vanaf 1 mei gaat de Britse topploeg door het leven als Team INEOS. "Samen kunnen we nog grotere successen boeken", hoopt teammanager Dave Brailsford.

  Rijkste Brit nieuwe mecenas

  Tot op de dag van vandaag krijgt Team Sky een stevig budget van hoofdsponsors Sky en 21st Century Fox. Daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 1 mei neemt INEOS de hoofsponsoring over van de mediareuzen.


  INEOS is een chemiereus, in handen van de rijkste man van Groot-Brittannië: Sir Jim Ratcliffe. Over anderhalve maand wordt hij de grote baas van Chris Froome en zijn ploegmaats. Op 2 mei zal het wielerteam een eerste keer koersen onder de nieuwe naam in de Ronde van Yorkshire.


  "Wielrennen is een prachtige uithoudingssport vol tactiek, die steeds populairder wordt in de wereld", vindt Ratcliffe. "En voor het grote publiek is fietsen ideaal om je conditie te onderhouden en de vervuiling en het dichtslibbende verkeer in steden aan te pakken."

  "Een nieuw en boeiend hoofdstuk"

  "Dit is fantastisch nieuws voor onze ploeg, voor de fans en voor de sport", reageert Sir Dave Brailsford, de manager van het team. "Met Sir Jim Ratcliffe en INEOS hebben we partners gevonden die ons tot nog grotere successen kunnen leiden. Hiermee beginnen we aan een nieuw en boeiend hoofdstuk."

   

  Team Sky maakte in 2010 zijn intrede in het peloton. De Britten maakten furore met hun wetenschappelijke aanpak van het wielrennen. Het leidde Team Sky onder meer tot 6 eindoverwinningen in de Ronde van Frankrijk. Bradley Wiggins opende de dans in 2012, daarna was Chris Froome 4x de eindwinnaar en vorig jaar juichte Geraint Thomas in Parijs.

   

  Ook in de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje stond Team Sky al een keer op het hoogste schavot. In 2017 won Froome de Vuelta, een jaar later deed hij dat kunstje over in de Giro.

  Met Sir Jim Ratcliffe en INEOS hebben we partners gevonden die ons tot nog grotere successen kunnen leiden.

  Teammanager Dave Brailsford

  TWEETS: De renners zijn in hun nopjes:

  Een kritische noot:

  De Nederlander Thijs Zonneveld is een voormalige wielrenner met een scherpe pen.