• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker: "Met Tielemans op het middenveld? Alles kan, denk ik"

  Droomt Dendoncker van een basisplaats?

  De Rode Duivels ontvangen donderdag Rusland voor de opener van hun EK-kwalificatiecampagne. De lijst met afwezige spelers is groot, wat dan weer de deur opent voor onder meer Leander Dendoncker. "Extra motivatie is er niet", zegt de ex-RSCA-speler. Toby Alderweireld: "We moeten en kunnen op iedereen rekenen."

  Dendoncker: "Ik zou graag spelen, maar dat wil iedereen"

  Leander Dendoncker (23) heeft zich na een moeilijk seizoensbegin in de basisploeg van Wolverhampton Wanderers geknokt.

   

  "Het gaat goed met me", lacht de ex-Anderlecht-speler voor onze camera. "Ik zal niet zeggen dat ik vermoeid ben, maar de zware bekerwedstrijd van zaterdag tegen United zit nog wat in de benen."

   

  "Uitrusten zit er voor niemand in. Iedereen heeft al heel veel wedstrijden in de benen. Het is niet evident, maar we zijn voetballers en dat hoort erbij."

   

  Enkele titularissen zoals De Bruyne, Witsel en Kompany ontbreken. Mag Dendoncker daardoor een basisstek ambiëren? "Extra motivatie is er niet, die is altijd zo groot mogelijk. Er zijn afwezigen, maar de trainer beslist wie speelt. Ik probeer klaar te zijn."

   

  Het oude Anderlecht-middenveld met Leander Dendoncker, Dennis Praet en Youri Tielemans behoort tot de mogelijkheden tegen Rusland. "Alles kan, denk ik. Ik zou graag spelen, maar dat wil iedereen die hier is. Op welke positie dan het liefst? Het middenveld."

   

  "Rusland is een redelijk stugge tegenstander die we zeker niet mogen onderschatten. Op het WK hebben ze mooie dingen laten zien. Het is aan ons om klaar te zijn."

  Alderweireld: "We zullen iedereen heel hard nodig hebben"

  Met Rusland treft België meteen zijn zwaarste opponent. "Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil", zegt Toby Alderweireld. "We moeten sterk en geconcentreerd beginnen en zorgen dat we hoe dan ook die 3 punten thuis houden."

   

  "Op dit niveau is het altijd van moeten. We zijn dat gewoon. We proberen dat met zo goed mogelijk voetbal te doen. Als het dan niet lukt, dan is het op een andere manier."

   

  Er ontbreken enkele schakels uit de vaste Duivels-ploeg. "Deze groep is al een paar keer bij elkaar geweest. Het is niet zo dat er 10 nieuwe jongens zijn. Ze passen zich perfect aan."

   

  "Of de vervangers hetzelfde niveau halen? Je moet dat als team opvangen. Dat is ook onze kwaliteit, kijk naar het WK. Daar hebben bepaalde vervangingen het verschil gemaakt. Dat geeft aan dat we op iedereen kunnen en moeten rekenen. Ook in deze campagne zullen we iedereen heel hard nodig hebben."