• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG krijgt gelijk voor TAS, UEFA moet onderzoek begraven

  Het stadion van PSG.

  Het stadion van PSG.

  De UEFA mag het onderzoek naar de financiële situatie van PSG niet heropenen. Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal TAS beslist na een klacht van de Franse voetbalclub.

  De Europese voetbalfederatie UEFA opende in 2017 een onderzoek naar de miljoenentransfers bij PSG. De club spendeerde zo'n 400 miljoen aan Neymar en Kylian Mbappé en dat deed wenkbrauwen fronsen bij de UEFA.

   

  Het onderzoek van de UEFA werd in juni 2018 afgesloten met de conclusie dat PSG de regels van de Financial Fair Play (FFP) niet overtreden had. Maar in september 2018 werd het onderzoek opnieuw geopend, onder meer na onthullingen van financieel gesjoemel door Football Leaks.

   

  Dat de UEFA de zaak heropende, schoot in het verkeerde keelgat bij PSG. De club ging in beroep bij het TAS, dat PSG vandaag gelijk gaf. Volgens het TAS had de UEFA bij het heropenen van het onderzoek zijn eigen regels niet gevolgd. De Europese voetbalbond bracht PSG namelijk te laat op de hoogte dat het onderzoek heropend was.