• home
 • video
 • pas verschenen

  Nowitzki gaat nummer 6 Chamberlain voorbij op topschutterslijst NBA

  " "

  Dirk Nowitzki maakt 8 punten tegen de New Orleans Pelicans en zit nu aan 31.424 NBA-punten.

  Dirk Nowitzki, de 40-jarige Duitser die zijn hele NBA-carrière bij Dallas basketbalde, is opnieuw de nummer 6 van de schutters aller tijden in de NBA. De veteraan maakte 8 punten bij de nederlaag tegen New Orleans en steekt met 31.424 punten de legendarische Wilt Chamberlain voorbij.

  Nowitzki had 4 punten nodig om Chamberlain, die van eind jaren 50 tot begin jaren 70 het Amerikaanse basketbal domineerde, te passeren. De Duitser was jarenlang nummer 6 op de NBA-scoringslijst, tot LeBron James begin dit seizoen hem, Chamberlain én Michael Jordan voorbijdenderde.

   

  Het thuispubliek stuwde zijn held naar het moment suprême: al snel in het eerste quarter was het zover. "Ik voelde me goed bij de opwarming, maar had niet gedacht dat mijn eerste 2 shots erin zouden gaan. Bij mijn tweede dacht ik: "Het is nu of nooit." Het was leuk, het publiek was geweldig."

   

  De zege zat er evenwel niet in: na een verlenging stond er 125-129 op het bord. LeBron James was er als de kippen bij om zijn collega-schutter te feliciteren: "Congrats Big Fella".

   

  Na 21 jaren in de NBA - allemaal bij de Mavericks - heeft Nowitzki nog niet beslist of hij met pensioen gaat. De power forward van 2,13m sukkelt met zijn lichaam. Hij miste de eerste 26 wedstrijden van het seizoen na een operatie aan zijn enkel. Hij zit voorlopig aan gemiddeld 6 punten en 2,4 rebounds per match in het seizoen 2018-2019.

   

  De top 5 van de NBA wordt gevormd door Kareem Abdul-Jabbar (38.387 ptn), Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (33.643), James (32.439) en Michael Jordan (32.292).

  Tweets over Nowitzki, te beginnen met dé korf: