• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthäus twijfelt over Neuer: "Ter Stegen verdient kans bij Mannschaft"

  Is het tijd om de bladzijde met Manuel Neuer om te slaan?

  Jarenlang was Manuel Neuer een zekerheid bij de Duitse nationale ploeg. Maar na aanhoudend blessureleed in de voorbije 2 seizoenen komen er toch enkele vraagtekens bij de fitheid van de doelman van Bayern München.

  Lothar Matthäus (57), recordinternational bij de Mannschaft, denkt er het zijne van in de populaire krant Bild: "De aanvoerdersband mag niet bepalen of je al dan niet op de bank zit". 

   

  Voor de wereldkampioen van 1990 is het duidelijk: Neuer heeft zijn beste periode gehad. Het is tijd voor nieuw vlees in het doel van het Duitse elftal. En een vervanger voor de Bayern-keeper, die zoekt hij niet al te ver.

   

  Barcelonees Marc-André ter Stegen, de tweede doelman van het elftal, verdient volgens Matthäus een kans. "Ter Stegen heeft de voorbije jaren wereldklasse getoond en verdient een eerlijke kans. Als prestaties bepalend zijn, dan moet je consequent zijn", zegt hij gericht naar bondscoach Joachim Löw. 

   

  Niet zo lang geleden bevestigde Löw dat hij Neuer nog niet op de bank zet. Wel voegde hij eraan toe dat hij moet tonen dat zijn topvorm terug is en dat Ter Stegen zijn kans zal krijgen wanneer de tijd rijp is. Neuer blijft ook de kapiteinsband dragen.

   

  Afwachten of Löw morgen naar Matthäus' woorden geluisterd heeft: dan oefent Duitsland thuis tegen Servië. Zondag is er het toptreffen in de EK-voorronde tegen Nederland.

  Lothar Matthäus

  Lothar Matthäus triomfeert met de Wereldbeker in 1990.