Ga naar de inhoud

Koning Boudewijnstadion wordt (in 2022) omgedoopt tot moderne Golden Generation Arena

De Ivo Van Damme-Memorial is een van de topevenementen die plaats zal vinden in de vernieuwde arena.

0 / 0

Als alles naar wens verloopt, voetballen de Rode Duivels in 2022 in de Golden Generation Arena. Ook de Van Damme-Memorial zal in het vernieuwde Koning Boudewijnstadion plaatsvinden.

Thuishaven Rode Duivels en Van Damme-Memorial

De plannen voor een gloednieuwe voetbalarena in Brussel zijn van de baan. In plaats daarvan zal het Koning Boudewijnstadion grondig gerenoveerd worden. Na een volledige make-over zal het stadion omgedoopt worden tot de Golden Generation Arena.

 

De vernieuwde sporttempel op de Heizelvlakte in Brussel blijft de thuishaven van de Rode Duivels en de Ivo Van Damme-Memorial, maar de uitbaters denken ook na over wedstrijden van de nationale hockeyploeg en andere (niet-sportieve) topevenementen.

 

Voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion wordt een wedstrijd uitgeschreven. De architecten zullen kunnen werken met een budget van 150 à 200 miljoen euro.

 

Zij mogen zich spiegelen aan moderne sport- en voetbaltempels zoals die in Amsterdam, Bilbao, Dortmund, Istanbul, Lissabon, Manchester en Turijn. Als alles naar wens verloopt, zal de Golden Generation Arena in 2022 haar deuren openen.

De Golden Generation Arena spiegelt zich onder meer aan het stadion van Borussia Dortmund.

40.000 plaatsen

De Belgische voetbalbond en het sportevenementenbureau Golazo scharen zich achter de plannen van de Golden Generation Arena. Met de renovatie van het Koning Boudewijnstadion stellen ze een realistischer project voor dan het Eurostadion. Die plannen liepen met een sisser af.

 

"We zullen de impact op de omgeving verminderen. Het stadion zal een kleinere capaciteit hebben. We mikken op 40.000 plaatsen, dat komt de mobiliteit en leefbaarheid ten goede", verzekert Peter Bossaert, de CEO van de voetbalbond.

 

"We zijn niet alleen nummer 1 in het voetbal, ons land telt nog fantastische atleten die een moderne en eigentijdse sporttempel verdienen. Daarvoor genieten we nu veel politieke steun. Laat ons in godsnaam niet meer wachten, want we willen trots zijn op onze sterren én op onze infrastructuur."

 

"Het is het moment om ervoor te gaan, want deze gouden generatie sporters blijft niet eeuwig jong. We mogen hen niet ontgoochelen. We gaan deze generatie toch niet vertellen dat zo'n project niet mogelijk is? Iedereen zit erop te wachten."

We zullen de impact op de omgeving verminderen. Het stadion zal een kleinere capaciteit hebben, dat komt de mobiliteit en leefbaarheid ten goede.

Peter Bossaert (CEO KBVB)

Borlées, Hazard, Vertonghen, Wullaert en Martinez op eerste rij

Onze topatleten zaten op de eerste rij tijdens de voorstelling van het stadionproject. Naast de Borlées spitsten onder anderen Eden Hazard, Youri Tielemans, Jan Vertonghen, Cynthia Bolingo, Tessa Wullaert en bondscoach Roberto Martinez aandachtig hun oren.

Eden Hazard (m) is benieuwd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verbeeck: "Volledige renovatie van Koning Boudewijnstadion naar een Golden Generation Arena"

Bossaert: "Echt waar, deze keer hebben we de steun van alle politieke partijen"

Bossaert: "Willen nieuw icoon ontwerpen van de topsport in België"

Grapjas Eden! Man vraagt naar de naam van Eden Hazard: "Vertonghen!"

Zonder Anderlecht

Toen de plannen voor het Eurostadion op Parking C op tafel lagen, was het de bedoeling dat voetbalclub Anderlecht mee in dat project zou stappen. Bij de renovatie van het Koning Boudewijnstadion is dat niet het geval. "Anderlecht is niet betrokken en is ook nooit betrokken geweest in dit dossier", verduidelijkt woordvoerster Marie Verbeke.