• home
 • video
 • pas verschenen

  "Boost voor Campenaerts met het oog op werelduurrecordpoging"

  Victor Campenaerts knalt naar de tijdritzege in de Tirreno.

  Victor Campenaerts knalt naar de tijdritzege in de Tirreno.

  Een kleine maand voor zijn werelduurrecordpoging heeft Victor Campenaerts in de Tirreno nog wat vertrouwen getankt met zijn eerste tijdritzege in een WorldTour-koers. "Dit is een boost", beaamt Lotto-Soudal-ploegleider Kevin De Weert.

  Voor Victor Campenaerts was de Tirreno zijn eerste wedstrijd na een stage van 2 maanden in Namibië, waar de hardrijder van Lotto-Soudal zich voorbereidde op zijn werelduurrecordpoging. "Het was wat afwachten hoe hij teruggekeerd was, maar in de ploegentijdrit was al snel duidelijk dat hij heel goed was", zegt Kevin De Weert.

   

  "Toch betekent dat niet dat je ook die individuele tijdrit zomaar wint. Maar Victor was echt dik in orde vandaag en zijn eerste WorldTour-zege in een tijdrit moet hem een boost geven richting Mexico."

   

  "Er stond veel wind vandaag. Het was zaak om in het tweede deel nog genoeg power te hebben om te versnellen. Dat heeft Victor perfect opgevolgd. Het is heel leuk om met een renner te werken die dat kan."

  Kevin De Weert en Victor Campenaerts

  Kevin De Weert en Victor Campenaerts

  "Heel goed team rond Victor"

  Hoe zien de komende weken eruit voor Campenaerts? "Hij neemt nu eerst een weekje rust en op 22 maart hebben we nog een test gepland in Roubaix, om de laatste zaken te finetunen. Op 27 maart reist hij dan af naar Mexico", vertelt De Weert.

   

  "We hebben een huis gehuurd en de staf vertrekt al een dag eerder om alles klaar te zetten voor Victor, zodat hij minimale last ondervindt. We proberen er alles aan te doen zodat Victor zijn recordpoging in ideale omstandigheden kan voorbereiden."

   

  "De eerste 10 dagen reist zijn trainer ook mee. Hij kent Victor door en door. Samen kunnen ze wennen aan de omstandigheden en de juiste versnellingen zoeken, het wetenschappelijke werk. Daarna neem ik het mentale aspect voor mijn rekening, om Victor te motiveren en te coachen. We hebben echt een heel goed team rond hem."