• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Vertonghen: "Willen allemaal dat het stadion er komt"

  Eden Hazard, Jan Vertonghen en Tessa Wullaert

  Eden Hazard, Jan Vertonghen en Tessa Wullaert vereeuwigen hun voetafdruk voor de Golden Generation Arena.

  Met de Golden Generation Arena komt er opnieuw schot in het nationale stadiondossier. "Deze generatie sporters en supporters verdient zo'n stadion", vindt recordinternational Jan Vertonghen.

  Vanmiddag is in het nationale voetbalcentrum de Golden Generation Arena voorgesteld. De sporttempel moet de opvolger worden van het verouderde Koning Boudewijnstadion.

   

  Een nieuw stadion in Brussel staat al jaren op de agenda. "Ik kan me niet inbeelden hoe oud ik was toen ze erover begonnen", lacht Rode Duivel Jan Vertonghen (31), "maar het is nog altijd brandend actueel. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het deze keer gaat lukken."

   

  Hoe vaak spreken ze Vertonghen over die stadionplannen aan? "We houden ons vooral met voetbal bezig, maar we worden er wel vaak mee geassocieerd", antwoordt Vertonghen. "We willen allemaal dat het er komt."

   

  "Deze generatie sporters en supporters verdient zo'n stadion. Het Koning Boudewijnstadion is een mythische plek, maar als we als sportland willen groeien, moeten we mee evolueren met de rest van Europa", besluit Vertonghen, die binnenkort met zijn Engelse club Tottenham een gloednieuwe arena betreedt.

  Jan Vertonghen (r) zit op de eerste rij tijdens de voorstelling van de Golden Generation Arena.

  Vertonghen: "België is een land van compromissen"