• home
 • video
 • pas verschenen

  De assistent-coach van Ajax verhuist weer naar de Bundesliga

  Alfred Schreuder

  Na een seizoen ruilt Alfred Schreuder Ajax weer voor Hoffenheim.

  Alfred Schreuder (46) wordt vanaf volgend seizoen trainer van de Duitse club Hoffenheim. De Nederlander verlaat Ajax, waar hij momenteel T2 is van Erik ten Hag.

  Bij Hoffenheim liep een vacature, omdat Julian Nagelsmann na dit seizoen verhuist naar RB Leipzig. De keuze voor Alfred Schreuder is geen verrassing. De 46-jarige Nederlander was de voorbije jaren al assistent-coach in Hoffenheim: eerst van Huub Stevens, daarna van Nagelsmann.

   

  Sinds begin vorig jaar ging Schreuder aan de slag als assistent bij Ajax. Samen met Erik ten Hag loodste de Nederlandse topclub naar de kwartfinales van de Champions League.

   

  Na dit seizoen debuteert Schreuder als hoofdcoach in de Bundesliga. De voormalige middenvelder heeft een akkoord voor een contract tot 2022 in Hoffenheim.

  Poulsen vervangt Schreuder bij Ajax

  Naar een vervanger voor Alfred Schreuder heeft Ajax niet lang hoeven te zoeken. Christian Poulsen (39) neemt zijn plaats in.

   

  De voormalig middenvelder ondertekent een contract voor twee jaar in Amsterdam. Hij behaalde vorig jaar zijn UEFA A-diploma en liep sinds september enkele maanden stage bij de technische staf van het eerste elftal.

   

  Poulsen speelde van 2012 tot en met 2014 bij Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor clubs als Liverpool, Juventus en Sevilla. In 2015 zette hij bij FC Kopenhagen een punt achter zijn loopbaan.