• home
 • video
 • pas verschenen

  Hirscher twijfelt over skitoekomst: "Ik zal zien wat de zomer brengt"

  " "

  Marcel Hirscher, de 8-voudige Wereldbekerlaureaat, is moe en de waanzin eromheen beu.

  De kans bestaat dat 's werelds beste skiër van het voorbije decennium zijn laatste seizoen heeft afgewerkt. De Oostenrijker Marcel Hirscher heeft de knoop over zijn pensioen nog niet doorgehakt: "Ik kan vandaag nog niet zeggen of het A of B wordt."

  Hirscher is nog maar 30 jaar en stak de voorbije 8 jaar telkens de algemene wereldbeker op zak. De slalomspecialist voegde daar nog 6 wereldbekers in zowel de slalom als de reuzenslalom aan toe. Op het WK onlangs was hij goed voor goud op de slalom en zilver op de reuzenslalom.

   

  Na de seizoensfinale van vorige week in Andorra voedde Hirscher de speculaties over een mogelijk afscheid, omdat hij het voorbije seizoen als een "extra seizoen" omschreef. "In principe zou het voorbije jaar een perfecte afsluiter zijn", vertelde hij toen. De Oostenrijker klaagde over grote vermoeidheid en zei "alle waanzin eromheen" beu te zijn. "En het wordt steeds erger", voegde hij daar nog aan toe.

   

  Het skiën verloor onlangs al toppers als Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal en Felix Neureuther. Zij kondigden het voorbije seizoen hun afscheid aan.

   

  Hirscher komt daar dus mogelijk bij. "Ik draai al 10 jaar mee in dit hele circus", klonk het vandaag in Wenen uit de mond van de 67-voudige wereldbekerwinnaar. "Het is duidelijk dat er vroeg of laat een einde aan komt. We zullen zien wat de zomer brengt."