• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien op Canvas: "De kleedkamer"over Milaan-Sanremo 1985

  De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van "De kleedkamer" blikte terug op Milaan-Sanremo van 1985. Naast winnaar Hennie Kuipers, zaten vijf andere hoofdrolspelers in de aflevering.

  Bekijk de volledige aflevering van "De kleedkamer" op vrtnu.

  Van der Poel: "Moest thuis eerst melktuig kuisen voor ik mocht koersen"

  Een opvallende vaststelling in deze aflevering: tafelgasten Hennie Kuipers, Adrie van der Poel, Ludo Peeters en Sean Kelly, die de programmamakers gingen opzoeken in Ierland, komen allemaal uit een boerengezin. Toeval of niet, het levert grappige anekdotes op. Onder meer uit de jeugd van meesterverteller Adrie van der Poel. (18e in Milaan-Sanremo van 1985).

  Bauer: "Criquelion heeft me aangeklaagd, de zaak heeft 5 jaar geduurd"

  Steve Bauer werd 9e in Milaan-Sanremo van 1985, maar hij is in België vooral bekend en berucht voor het incident op het WK in 1988 in Ronse met Claude Criquielion. Bauer vertelt in deze aflevering dat hij nog steeds vindt dat hij niets fout deed en over de vinger die Criquielion hem toonde toen hij het probeerde uit te praten met de Belg.

  Vanderaerden: "Rookte 2 pakjes en dronk 2 flessen wijn per dag"

  Eric Vanderaerden was vaak topfavoriet in Milaan-Sanremo, maar won de koers nooit. In 1985 werd hij vierde. Daar blik hij in de aflevering op terug met een glas water en niet zoals de andere tafelgasten met een glas wijn. Daar heeft hij een goede reden voor.