• home
 • video
 • pas verschenen

  "Leggen Van der Poel geen druk op, ook al is hij in zijn element"

  Mathieu van der Poel tijdens de verkenning van de Omloop.

  Mathieu van der Poel (l) tijdens de verkenning van de Omloop.

  Mathieu van der Poel wordt woensdag een van de namen om in de gaten te houden tijdens Nokere Koerse. Ploegleider Michel Cornelisse van Corendon-Circus probeert de druk af te houden. "Alles kan en niets hoeft", klinkt het.

  "Ik denk dat andere teams veel meer baat bij hebben om te winnen in Nokere Koerse dan wij", zegt Michel Cornelisse. "Natuurlijk starten we ambitieus. Dat doen wij altijd, maar ik leg mijn renners geen enkele druk op. Zeker Mathieu van der Poel niet, ook al is die echt in zijn element."

   

  "De sfeer in de groep is top. Dat was onlangs nog merkbaar. Stijn Devolder is precies weer een jong veulen. Ik ken die jongen van toen hij aan de slag was bij Vacansoleil. Nu is hij veel meer open. Jimmy Janssens noem ik het opkomende talent. Daar ga je nog van horen en ik kan zo nog een tijdje doorgaan. Iedereen heeft vreugde in wat hij doet. Onbetaalbaar is dat."

  Mathieu zal overal waar hij start bij de favorieten gerekend worden.

  Michel Cornelisse

  "Dat Van der Poel bij de favorieten gerekend wordt, zal overal wel zijn waar hij start. Met de ploeg geven we hem die stempel niet. Mathieu heeft er een stage opzitten en begint vanaf woensdag aan een nieuw hoofdstuk. Na Nokere Koerse start hij ook nog in Dwars door Vlaanderen om zich dan te richten op de Ronde van Vlaanderen."


  "Ook daarin zal met argusogen naar hem gekeken worden, maar vergeet toch niet dat de Ronde heel speciaal is. 260 kilometer over die typisch Vlaamse wegen is toch niet te onderschatten. We zien wel waar we uitkomen met Mathieu en de rest van de ploeg. Alles kan en niets hoeft bij ons."

  Sporza volgt Nokere Koerse woensdag op de voet. Op sporza.be zijn we erbij vanaf de start, de tv-uitzending op Eén start om 15.15u. Vanaf dat moment kunt u de koers ook online bekijken met een livestream.