• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA opent onderzoek naar Ronaldo na provocerende vreugde-uitbarsting

  Ronaldo diende Simeone van antwoord.

  Moet Cristiano Ronaldo een schorsing van de Europese voetbalbond UEFA vrezen? De Portugees vormt het onderwerp van een onderzoek. Aanleiding zijn de obscene gebaren die Ronaldo maakte nadat hij Juventus voorbij Atletico Madrid naar de kwartfinales van de Champions League had getrapt.

  Cristiano Ronaldo was vorige week de man van de match in de return tegen Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League. Juventus wiste een 2-0-nederlaag uit de heenmatch uit met een 3-0-zege voor eigen volk. Ronaldo nam de drie doelpunten voor zijn rekening.

   

  Zijn derde roos vierde Ronaldo met een ostentatief gebaar. De Portugees diende hiermee Diego Simeone van antwoord. De Atletico-coach had de zege van zijn club in de heenmatch op dezelfde manier gevierd. De Argentijn, die zijn handen voor zijn kruis hield, ontliep uiteindelijk een schorsing en kreeg een boete van 20.000 euro.


  De UEFA roept nu ook Ronaldo op het matje. Donderdag wordt de zaak behandeld. Een schorsing zou betekenen dat Ronaldo op 10 april de match van Juventus in Amsterdam tegen Ajax moet missen. 

   

  Bij Juventus maken ze zich niet al te veel zorgen. Juventus-directeur Pavel Nedved zei vrijdag bij de loting al dat de provocatie de Portugees niet te zwaar moet worden aangerekend. "Zoiets gebeurt op het veld", zei de voormalige Tsjechische international. "Hij deed dat omdat hij in Madrid was beledigd door de fans van Atlético."