• home
 • video
 • pas verschenen

  Wijnants over bankzitter Courtois: "Er valt hem weinig te verwijten"

  Thibaut Courtois bleef tegen Celta op de bank.

  Thibaut Courtois bleef tegen Celta op de bank.

  Zinédine Zidane heeft afgelopen weekend bij zijn rentree als Real-coach teruggegrepen naar enkele vertrouwelingen. Kind van de rekening was onder meer Thibaut Courtois, die vanaf de bank moest toekijken. "Ik geloof niet dat hij zich zorgen moet maken", zegt Stef Wijnants over de Belgische nummer 1.

  Zinédine Zidane had tegen Celta de Vigo toch enkele verrassingen in petto. De Fransman hield niet alleen Thibaut Courtois op de bank ten voordele van Navas, maar zette ook Marcelo, Isco en Bale opnieuw in de ploeg. "Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het een PR-stunt was van Zidane om Navas weer in doel te zetten", zegt Stef Wijnants.

   

  "Maar Bale, Isco en Marcelo opstellen, dat is bijna belachelijk na hun prestaties dit seizoen. Solari heeft die drie terecht uit de ploeg gezet, die raakten geen ene pepernoot meer en worstelden met hun vorm. Dat Reguilon er niet meer in staat, is echt onbegrijpelijk. Hij heeft het heel erg goed gedaan als linksachter."

   

  "Zidane heeft teruggegrepen naar de vertrouwelingen waarmee hij succes behaald heeft, maar tegen Celta was het zeker niet beter. Real speelde een heel povere wedstrijd tegen een heel zwak Celta. Dat uitgerekend zijn vertrouwelingen betrokken waren bij de goals beschouw ik als puur toeval."

  Marcelo en Zidane

  Marcelo en Zidane

  "Courtois valt heel weinig te verwijten"

  Over de toekomst van Thibaut Courtois bij Real Madrid maakt Stef Wijnants zich geen zorgen. "Hij is een betere doelman dan Navas. De Costa Ricaan is zeker een vertrouweling van Zidane, maar hij is al 32 en heeft niet het talent van Courtois. De Belg heeft de toekomst voor zich", weet Wijnants.

   

  "Alles wordt nu ook wat op een hoop gegooid, alsof Courtois de schuldige zou zijn van al die tegengoals. Courtois stond gewoon in een ploeg waarvan de defensie één groot lek is. Navas zou met die verdediging evenzeer doelpunten geslikt hebben."

   

  "Je kunt Courtois heel weinig verwijten. Vorig jaar was de defensieve situatie van Real ook al niet goed, maar toen had je nog Ronaldo die altijd wel een doelpuntje meer maakte."

   

  "Intern wordt Courtois zeker aanzien als de nummer 1. Het probleem is dat ze vorige zomer Navas - de doelman die 3x op rij de Champions League won - niet verkocht hebben. Vergeet niet dat de broer van Ramos de manager van Navas is. Zulke situaties zorgen voor een schisma in de kleedkamer. De enige oplossing is om Navas te verkopen en ik denk dat ze dat na dit seizoen wel zullen doen."

  Courtois met 3e doelman Luca Zidane.

  Courtois (r) met 3e doelman Luca Zidane.