• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "Ik ben er altijd klaar voor", Denayer: "Ik ben jong en heb nog tijd"

  Youri Tielemans op de persbabbel.

  De Rode Duivels beginnen deze week aan hun kwalificatiecampagne voor het EK van 2020. Rusland en Cyprus zijn donderdag en zondag de eerste sparringspartners. Youri Tielemans en Jason Denayer waren op dag één de eerste gesprekspartners van de pers. De middenvelder en de verdediger bleven voozichtig over hun speelkansen.

  Nogal wat afwezigen op de eerste training van de Belgen voor de interland tegen Rusland

  Tielemans: "Ik ben er altijd klaar voor"

  België opent zijn campagne tegen Rusland, op papier de zwaarste hap in de poule. "Elke wedstrijd zal belangrijk zijn", voorspelt Youri Tielemans (21). "We zullen heel geconcentreerd moeten zijn."

   

  Na het debacle in de Nations League teren de Belgen misschien op revanchegevoelens. "We hebben toch iets recht te zetten, denk ik. Dat iedereen verwacht dat wij elke wedstrijd zullen winnen? Wij verwachten ook het hoogste van onszelf. We weten dat we heel veel kwaliteiten in onze ploeg hebben en proberen elke wedstrijd te winnen."

   

  Door de afwezigheid van Axel Witsel en Kevin De Bruyne mag de Leicester-middenvelder hopen op speelminuten. "Ik kom altijd met veel plezier naar hier. Het maakt niet uit of ik belangrijk zal zijn. Ik probeer altijd mijn best te doen en hard te werken. Dan neemt de bondscoach zijn beslissingen. Ik ben er gewoon altijd klaar voor."

   

  "Momenteel gaat het goed voor mij. Het is aan mij om dat zo te houden. Dat dit een belangrijke stap kan zijn? Elke match met de nationale ploeg is belangrijk."

   

  "Ik moet gewoon kijken naar mijn prestatie en of de bondscoach daar blij mee is of niet. Dat hij een fan van mij is? Misschien, ja. Als je goed presteert op het veld, dan probeert elke trainer je in zijn ploeg te zetten."

  Denayer: "Ik ben niet gehaast"

  "Ik voel me heel goed", vertrouwde Jason Denayer (23) onze man toe. "Ik ben mentaal en fysiek klaar."

   

  "Of ik deze week zal spelen? Zoals ik altijd zeg, is het belangrijk om geduldig te zijn en om te kunnen wachten en mijn kans te grijpen. De coach beslist altijd wie speelt. Ik ben nog jong en ik heb nog tijd. Ik ben niet gehaast."

   

  De afwezigheid van Vincent Kompany kan een voordeel zijn voor Denayer. "Je kunt dat zien als een voordeel, maar hier lopen nog veel spelers rond. Of we druk voelen? Neen, iedereen heeft vertrouwen. We hebben een groep om een goeie campagne te maken."