• home
 • video
 • pas verschenen

  Mikaela Shiffrin verdient recordbedrag na topseizoen op ski's

  " "

  Niemand won meer wedstrijden in 1 seizoen (17) dan de 24-jarige Amerikaanse.

  Mikaela Shiffrin heeft 885.000 dollar aan prijzengeld opgestreken in het pas afgelopen wereldbekerseizoen. Niemand deed ooit beter. De 24-jarige Amerikaanse heeft er dan ook een topseizoen opzitten met liefst 17 overwinningen, nog een record.

  Shiffrin was voor de wereldbekerfinales in Andorra al zeker van de algemene wereldbeker, een derde keer op een rij trouwens, en die in de slalom. In Soldeu deed ze daar nog de wereldbekers in de Super-G en de reuzenslalom bij. Ze is de eerste die die 4 trofeeën in 1 seizoen kan winnen.

   

  Shiffrin boekte in het seizoen 2018-2019 trouwens 17 wereldbekeroverwinningen, een unicum op het circuit. Een zege in de WB levert 44.950 dollar op, voor de 30e plaats krijg je nog 499 dollar.

   

  Zo komt de Amerikaanse aan een totaal van 885.000 dollar, meer dan het dubbele van de tweede op de lijst: de Slovaakse Petra Vlhova met 427.000 dollar. Bij de mannen vierde de Oostenrijker Marcel Hirscher een achtste keer naeen de algemene wereldbeker. Hij voert de prijzengeldranking bij de mannen aan met 564.000 dollar.