• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Louwagie in Extra Time: "Bayat mag nog transfers doen bij Gent"

  Michel Louwagie

  Jan Mulder over de toekomst van Michel Louwagie: "Je kunt altijd nog trainer worden!"

  Gent-manager Michel Louwagie schoof aan aan de tafel van Extra Time. Hij besprak er onder meer zijn relatie met Mogi Bayat, zijn tactische kritiek op de coach en de kansen in Play-off I.

  Louwagie over Mogi Bayat: "Een goeie verkoper"

  In het telefoonhok verrast Michel Louwagie al als hij affirmatief antwoordt op de vraag of de gecontesteerde Mogi Bayat nog transfers mag doen bij AA Gent. "Ik heb hem nooit betrapt op dingen die niet konden", verduidelijkt Louwagie.

   

  "Wat hij op een ander gedaan heeft, weet ik niet, maar bij ons is alles correct verlopen. Hij is vooral heel belangrijk geweest bij de verkoop van spelers, eerder dan bij het aantrekken ervan. Bayat is een goeie verkoper. Maar ik zou hem zeker niet onze huismakelaar noemen."

  Louwagie over tactische inmenging: "Grof van mezelf"

  Michel Louwagie steekt het niet onder stoelen of banken dat hij regelmatig de discussie aangaat met zijn trainers over de tactiek. "Als je in 30 jaar tijd al met 20 trainers hebt gewerkt, dan is het logisch dat je eens iets binnenskamers zegt. Je wil alle aspecten van de samenwerking bespreken, ook het tactische."

   

  Na de (gewonnen) bekermatch tegen KV Oostende ging Louwagie wel uit de bocht toen hij openlijk vraagtekens zette bij de driemansverdediging van Gent. "Ik vond dat wat grof van mezelf", geeft hij zelf ook toe. "Maar ik heb dat in de emotie van het moment gezegd. Ik vind dat ik dat moet kunnen zeggen, maar niet op dat moment."

   

  Als het even later over de eigen toekomst van Louwagie (63) gaat, heeft Jan Mulder zijn grapje paraat: "Je kunt nog altijd trainer worden!"

  Louwagie over Bezoes: "STVV bewust verzwakt? Onzin!"

  AA Gent kon zich ten koste van STVV plaatsen voor Play-off I. Her en der kon je al lezen dat Gent in de winterstop bewust Roman Bezoes bij de Truienaars had losgeweekt om zijn rechtstreekse concurrent te verzwakken. "Dat is belachelijk. Een club als Gent moet toch minstens 20 goeie spelers hebben", wuift Louwagie die suggestie weg.

  Louwagie over de transfers: "Goudklompje Tsjakvetadze"

  Omdat AA Gent samen met Genk nog de enige club in België is die niet in buitenlandse handen is of kan teren op een rijke mecenas is Gent verplicht om jaarlijks heel wat spelers van de hand te doen.

   

  "Sørloth zal ons in principe verlaten (hij wordt gehuurd van Crystal Palace), maar in het voetbal verandert het elke dag. Vandaag blijft hij niet, morgen misschien wel. We zullen er nog wel eens over spreken. Tsjakvetadze is een goudklompje. Het is misschien niet slecht dat hij nu geblesseerd is, dan blijft hij nog een jaartje langer."

  Louwagie over de kansen van Gent in PO I: "Goeie flow"

  Op de vraag of hij Gent nog kampioen ziet spelen, is Louwagie duidelijk: "Neen. Maar de spelers geloven er wél nog in. Wie had er trouwens verwacht dat we 12 op 12 zouden halen en ons toch nog plaatsen voor Play-off I? Jan (Mulder) gaf ons zelfs geen schijn van kans."

   

  "Maar we zitten in een goeie flow. Ik vind het ook goed dat we eerst tegen de moeilijkste tegenstanders spelen."

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time