• home
 • video
 • pas verschenen

  Loena Hendrickx voor WK kunstschaatsen: "Ben niet top na blessure"

  Loena Hendrickx trekt deze week naar Japan voor het WK.

  Loena Hendrickx trekt deze week naar Japan voor het WK.

  Loena Hendrickx  neemt deze week deel aan het WK kunstschaatsen in Japan. Hendrickx is voldoende hersteld van een rugblessure die haar een tijdje van het ijs hield. "Maar ik ben zeker niet op topniveau", tempert ze de verwachtingen.

  Een jaar geleden werd Loena Hendrickx knap 9e op het WK in Milaan, maar na een moeilijk seizoen trekt ze nu met bescheiden ambities naar Japan. "Ik ben vaak ziek geweest en ook mijn rugblessure heeft er geen goed aan gedaan. Dat ik toch nog naar het WK kan gaan, is een beetje onverwacht na mijn blessure. Maar ik ben trots dat ik het toch gehaald heb en ik zal zeker mijn best doen", vertelt Hendrickx.

   

  "Ik ben heel blij dat ik opnieuw op het ijs kan staan en naar het WK kan. Mijn 9e plaats van vorig jaar zal ik zeker niet kunnen evenaren, daar moet ik realistisch over zijn. Na een maand voorbereiding ben ik nog niet op topniveau."

   

  "Mijn eerste doel is om de vrije kür te halen en ik mik uiteindelijk op een plaats in de top 20. Dan mag ik al zeer tevreden zijn."

   

  Bij de vrouwen komen 40 schaatssters op het ijs. In totaal doen 167 kunstschaatsers uit 43 landen aan het WK mee. Woensdag staat de korte kür op het programma, vrijdag de vrije.