• home
 • video
 • pas verschenen

  Play-off I trapt af op 29 maart met Standard-Antwerp

  Standard-Antwerp wordt de opener van de play-offs. Op de 1e speeldag in Play-off I staan ook nog Genk-Anderlecht en Club Brugge-AA Gent op het programma. Ten laatste op zondag 19 mei weten we wie Club Brugge opvolgt als kampioen.

  De play-offs beginnen dit jaar op 29 maart en eindigen op zondag 19 mei. Op de slotspeeldag in Play-off I staan Club Brugge-Antwerp, AA Gent-Anderlecht en KRC Genk-Standard op het programma.

   

  De kampioen verzekert zich van deelname aan de groepsfase van de Champions League. De vicekampioen treedt volgend seizoen aan in de 3e voorronde van het kampioenenbal.

   

  Genk is als winnaar van de reguliere competitie al zeker van de 3e voorronde van de Europa League. Eindigt Genk in de top 2, dan gaat dit ticket naar de nummer 3 van Play-off I. De nummer 4 van PO I neemt het op tegen de winnaar van PO II met als inzet een ticket voor de 2e ronde van de Europa League.

   

  De winnaar van de bekerfinale, op 1 mei tussen AA Gent en 1B-kampioen KV Mechelen, is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Als Gent de beker wint én zich plaatst voor de Champions League gaat het Europa League-ticket naar het volgende team in Play-off I, niet naar de verliezende bekerfinalist.