• home
 • video
 • pas verschenen

  Groenewegen rijdt toch mee in Milaan-Sanremo: "Wellicht niet om te winnen"

  " "

  Dylan Groenewegen in Kuurne-Brussel-Kuurne.

  Het was aanvankelijk niet zijn bedoeling, maar Dylan Groenewegen maakt komende zaterdag alsnog zijn debuut in Milaan-Sanremo. De snelle Nederlander van Jumbo-Visma vervangt Timo Roosen, die nog niet hersteld is van een val in Kuurne-Brussel-Kuurne.

  Jumbo-Visma wilde zaterdag vasthouden aan zijn klassieke team met ook Mike Teunissen, Danny van Poppel, Wout van Aert, Jos van Emden, Neilson Powless en Amund Jansen.

   

  Maar Timo Roosen is nog niet fit na zijn val in Kuurne. Groenewegen is een logische vervanger. De meervoudige ritwinnaar van Parijs-Nice, die normaal de Ronde van Catalonië zou rijden, is gecharmeerd door de Primavera. Hij doet nu mee om ervaring op te doen in de lange klassieker over de Cipressa en de Poggio.

   

  "En dat is ook de reden waarom ik deelneem", houdt hij de druk af. "Ik zal wellicht tekortkomen om mee te doen voor de winst. Met de Tour en de Vuelta op mijn programma dit jaar hoop ik dat beetje extra kracht en uithouding te winnen om volgend jaar een woordje mee te spreken."

   

  Nu Groenewegen afvalt voor Catalonië ligt de focus daar volledig op het algemeen klassement met Steven Kruijswijk.

   

  "Dit was het ideale plan B", legt ploegleider Merijn Zeeman uit. "Het is nooit leuk om programma's te veranderen, maar iedereen is heel blij. Catalonië was een uitdaging voor Dylan, maar Sanremo ook. Het aantal sprintkansen in Catalonië is klein. Dylan zal nu ook Brugge-De Panne rijden en daar mogelijk ook voor de zege sprinten." Groenewegen heeft ook Gent-Wevelgem op zijn menu staan.