• home
 • video
 • pas verschenen

  CEO Genk over pop: "Politie heeft de beelden opgevraagd"

  Pop

  "Dit hoort niet bij het DNA van Racing Genk."

  Racing Genk sloot de reguliere competitie zowel sportief (puntenverlies tegen Zulte Waregem) als extrasportief (een opgeknoopte pop met shirt van Pozuelo) met een valse noot af. CEO Erik Gerits is dan ook ontgoocheld.

  Enkele fans van Genk hadden voor de laatste match van Alejandro Pozuelo een bedenkelijke stunt bedacht. Het zorgde dan ook voor een storm van verontwaardiging, ook bij het bestuur van Genk.

   

  "Die tifo met het treintje vond ik heel mooi. Oké, die trein reed over de pop, maar die hing er ook plots. Ik weet niet of ze dat op voorhand gecombineerd hadden. Die pop zelf vonden wij ook wansmakelijk. Dat hoort niet bij het DNA van Genk. We vinden dit als club niet oké."

   

  "Ik hoop dat de politie haar werk zal doen. Ze hebben de beelden opgevraagd en ze zullen een proces-verbaal opstellen tegen de verantwoordelijken. Hopelijk krijgen die de juiste straf."

   

  "Door nevenzaken als die pop of ook dat bengaals vuur verdwijnt de aandacht voor ons goeie voetbal naar de achtergrond. Ook dat bengaals vuur is niet oké. We zullen daar een boete voor krijgen en er zullen stadionverboden uitgedeeld worden. Dit is niet goed voor ons imago bij de start van de play-offs."

   

  "We moeten een signaal geven naar onze supporters dat bengaals vuur héél gevaarlijk is. Het zorgt voor brandwonden bij de fans en voor boetes voor de club. Hierdoor berokkenen ze hun eigen club schade."

  "Niet ontgoocheld als we geen kampioen worden"

  Racing Genk begint aan de play-offs met 4 punten voorsprong. "Maar de concurrentie staat scherp", zag Gerits. "Club blijft voor ons de titelfavoriet. We zullen dus niet ontgoocheld zijn als we geen kampioen worden."

   

  "Maar iedereen bij ons is wel hongerig. We hebben de pagina Pozuelo nu volledig omgedraaid. Er is nog veel kwaliteit in huis om de race naar het podium goed af te ronden."

  De beelden van de actie van de Genk-fans