• home
 • video
 • pas verschenen

  De Kleedkamer is terug: "Die grote namen kun je overtuigen, omdat je al iets hebt opgebouwd"

  Vanavond in De Kleedkamer: Kuiper, Vanderaerden, Van der Poel en Peeters.

  Vanaf vanavond kunnen wielerliefhebbers weer smullen van 4 afleveringen van De Kleedkamer. Net als vorig jaar passeren heel wat grote namen uit de wielerwereld de revue: Kelly, Hinault, Cancellara, Wiggins en Contador.

  36 wielerhelden in 6 afleveringen van De Kleedkamer

  De bekers van Kelly, de aimabele Bauer

  Net zoals vorig jaar komt in De Kleedkamer telkens één editie van Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix aan bod. Vier hoofdrolspelers worden verzameld en praten over de koers en het leven. Twee portretten vervolledigen de aflevering.

   

  De namen die de revue passeren zijn indrukwekkend: Sean Kelly, Steve Bauer, Andrei Tchmil, Rolf Sörensen, Bernard Hinault, Gregor Braun, Alessandro Ballan en Fabian Cancellara. Ruben Van Gucht kijkt tevreden terug op die opnames.

   

  "Met Steve Bauer zijn we bijvoorbeeld naar de Niagara-watervallen geweest. Dat is op 15 kilometer van zijn deur. Bauer is trouwens een heel aimabele gast, helemaal niet de klootzak voor wie hij versleten wordt in België na de hetze met Criquelion op het WK."

   

  Afspreken met Kelly was niet makkelijk. "Hij is heel moeilijk bereikbaar. Hij blijft een eenvoudige Ier met een fenomenale carrière. Dat was wel een opmerkelijk beeld: op zijn zolder staan onder een deken zijn 15 grootste wielerbekers."

  Uitkijken naar Bradley Wiggins en Alberto Contador

  Over elk portret kan Van Gucht een handvol anekdotes bovenhalen, zo ook bij Andrei Tchmil. "Die heeft ons in Moldavië meegenomen naar een gigantisch wijndomein in Cricova. Hij had daar een rondleiding geregeld voor ons en zo zagen we dat grote staatsmannen daar hun eigen privékelder hebben: Poetin, Merkel, Clinton en zelfs Herman Van Rompuy."

   

  Ook Bernard Hinault ontving Van Gucht en co met open armen. "We hadden een norse Bretoen verwacht, maar daar was niets van te merken. We hebben hem echt in zijn dagelijkse leven kunnen filmen: op de tractor, wanneer hij hout staat te klieven en met zijn kleinzoon op de fiets."

   

  Speciaal dit jaar zijn de twee afleveringen over de Tour die later op het jaar nog volgen. Dan zitten de laatste Belgische geletruidragers Van Avermaet, Gilbert, Bakelants en Boonen samen én Johan Bruyneel, Dirk Demol, Rudy Pevenage en José De Cauwer. dan is het ook uitkijken naar Bradley Wiggins, Andy Schleck en Alberto Contador. "Die grote namen kun je overtuigen, omdat je al iets hebt opgebouwd."

  De aflevering van vanavond: Milaan-Sanremo 1985