• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Formule 1 heeft stilaan een imagoprobleem"

  "Ferrari kwam er in Melbourne gewoon niet aan te pas."

  Niks nieuws onder de zon in de Formule 1. Mercedes-rijder Valtteri Bottas schreef zondag in Australië de openingsmanche in het WK op zijn naam. Lewis Hamilton eindigde 2e, voor Max Verstappen. De Ferrari's moesten we wat verder gaan zoeken en dat is toch een verrassing.

  Radiojournalist David Naert volgde de race in Australië op de voet. Hij vond het frappant dat Ferrari zich niet kon mengen in de strijd om de overwinning.

   

  "Op een bepaald moment vroeg Sebastian Vettel via de teamradio: "Why am I going so slow?" Het droge antwoord van Ferrari was dat ze het niet wisten", zegt Naert.

   

  "Dat is toch een grote verrassing, want na de wintertests dacht iedereen dat Ferrari dit seizoen het te kloppen team zou zijn. Maar de ploeg kwam er in Melbourne gewoon niet aan te pas."

   

  "Mercedes zou al blij zijn dat het het tempo van Ferrari zou kunnen bijhouden, maar ze deden veel beter. Ze lieten de Italianen ronduit achter zich en daardoor krijg je een vrij anonieme 4e plaats voor Sebastian Vettel en een 5e voor zijn jonge ploegmaat Charles Leclerc." 

   

  "Ferrari was niet competitief genoeg en moet grondig analyseren wat er verkeerd gelopen is."

   

  "Vooraf dachten we dat het dit seizoen weer een 1-2'tje zou worden tussen Mercedes en Ferrari, maar Red Bull zal in heel wat wedstrijden een woordje meespreken. Dat is natuurlijk goed nieuws, ook al is er nog maar een wedstrijd gereden en is het dus nog vroeg voor conclusies."

  Sammy Neyrinck: "Imagoprobleem"

  Een strijd tussen twee of drie teams (Mercedes, Ferrari en Red Bull): daar stelt tv-journalist Sammy Neyrinck zich hardop vragen bij.

   

  "De Formule 1 heeft stilaan een imagoprobleem met 3 topteams die een klasse apart vormen. Tijdens de wintertesten was Ferrari sneller dan Mercedes, maar op basis van wat we in Australië gezien hebben kun je concluderen dat Mercedes die achterstand goedgemaakt heeft."

   

  "In het rijderskampioenschap zie ik wel wat spankracht. Lewis Hamilton zal geen cadeaus krijgen van zijn ploegmaat Bottas, toch zeker niet in het begin van het seizoen. Ook niet van Sebastian Vettel, die intern bij Ferrari wel eerst zal moeten afrekenen met zijn ploegmakker Leclerc. En neem er dan ook nog maar Max Verstappen van Red Bull bij, want met hem ben je nooit klaar."

   

  "Maar hoe dan ook is de F1 dezer dagen te voorspelbaar, met slechts een handvol rijders dat kans maakt op een overwinning. Ik vermoed dat daar weinig verandering in zal komen, toch zeker niet voor de grote reglementswijziging in 2021. Maar dat is dus pas over twee jaar..."