• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane verwijst Courtois naar de bank: "Hij zal zeker nog spelen"

  Courtois bleef gisteren 90 minuten op de bank tegen Celta.

  "Kersvers" Real-trainer Zinédine Zidane hield Thibaut Courtois gisteren op de bank tegen Celta de Vigo. Keylor Navas, die Zidane nog kent van zijn eerste periode bij Real, kreeg de voorkeur tussen de doelpalen.

  "Courtois zal zeker nog spelen"

  Thibaut Courtois was onder Santiago Solari de onbetwiste nummer 1 in doel bij Real Madrid. Na diens ontslag is dat niet meer het geval. Zinédine Zidane hield het sluitstuk van de Rode Duivels gisteren op de bank tegen Celta de Vigo (2-0-winst). Keylor Navas kreeg de voorkeur van de Franse coach.

   

  Zidane gaf na de overwinning wat meer tekst en uitleg bij zijn keuze voor Navas. "Ik heb 25 goede spelers en ik zal iedereen gebruiken", zei hij met een cliché. "Vandaag heb ik voor Navas gekozen, maar ook Courtois zal zeker nog spelen. En dan is er ook nog Luca Zidane (zoon van, red)."

   

  "Een club als Real Madrid heeft twee of drie goede doelmannen nodig. Voor een coach is het altijd moeilijk om te kiezen. Ik reken op mijn drie doelmannen tot het einde van het seizoen en dan zien we wel."

   

  Zidane werd als een held onthaald in Santiago Bernabeu. Dat deed de Fransman deugd. "Er is niet veel veranderd. Het voelt goed om terug te zijn. Onze wedstrijd was niet fantastisch, maar nu heb ik twee weken om met de spelers te werken. Ik hoop dat onze volgende wedstrijd beter is."

  Ik reken op mijn drie doelmannen tot het einde van het seizoen en dan zien we wel.

  Zinédine Zidane