• home
 • video
 • pas verschenen

  Seppe Smits triomfeert in Wereldbeker Big Air in Quebec

  " "

  Seppe Smits was bijna een jaar out na een knieoperatie, vorige maand maakte hij zijn rentree.

  Seppe Smits heeft zijn snowboardseizoen alsnog in schoonheid kunnen afsluiten. Onze landgenoot won de 4e en laatste manche van de Wereldbeker Big Air in Quebec.

  Smits ging na de Olympische Winterspelen in PyeongChang onder het mes voor een kapotte knie. Na een afwezigheid van bijna een jaar maakte hij vorige maand zijn comeback op het WK, waar hij 12e werd op de slopestyle. De Big Air werd afgelast op het WK in Park City.

   

  De Big Air is een specialiteit van Smits en dat toonde de 27-jarige Belg gisteren in Canada: met 175,75 punten ging hij de Fin Kalle Jarvilehto (171,50) en de Zwitser Jonas Boesiger (161,25) vooraf. Elias Vanhoof greep naast de finale met zijn tienen en eindigde als 19e (84,00).

   

  De Japanner Takeru Otsuka (2.600 ptn) is eindwinnaar van de Wereldbeker Big Air, voor de Amerikaan Chris Corning (2.090), Kalle Jarvilehto (1.400). Smits is met 1.000 punten zesde. Stef Vandeweyer (200 ptn) eindigde 45e, Ilias van Hoof (174,89 ptn) 46e.

  Podium van Big Air: