• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Rooney kan het nog altijd: eerste MLS-hattrick is een feit

  Rooney kreeg de wedstrijdbal mee naar huis na zijn drie goals.

  Wayne Rooney heeft op zijn 33e zijn eerste hattrick in de MLS gemaakt. De spits van DC United deed dat tegen Real Salt Lake. Het werd 5-0.

  Rooney opende de score na iets meer dan een halfuur spelen vanaf de stip. Niet veel later was de ex-spits van Manchester United er als de kippen bij om te profiteren van slecht uitverdedigen. Met een subtiel lobje zette hij de 2-0 op het bord.

   

  Ook de 3-0 kwam van Rooney na een knappe collectieve aanval. Lucas Rodriguez en Ulises Segura maakten de afstraffing compleet. Real Salt Lake beëindigde de wedstrijd nog met 9 spelers na twee gele kaarten voor Jefferson Savarino en Marcelo Silva.

   

  Dankzij onder meer de hattrick van Rooney is DC United met 7 op 9 leider in de Eastern Conference. "De eerste goal en de eerste rode kaart hebben alles veranderd. We verwachtten een moeilijke wedstrijd maar uiteindelijk ging het nog vlot vanavond", reageerde Rooney, die sinds juli 2018 in de MLS voetbalt.

   

  Vorig seizoen maakte hij twaalf goals in twintig matchen. "Het is altijd prettig drie keer te scoren, maar ik ben vooral blij voor de ploeg. Het is nu de derde opeenvolgende match dat we geen tegentreffer slikken. Onze verdediging staat er."      

  De goals van Rooney op een rijtje: